Pocora: Amanarea deciziei CCR pe Legea referendumui, un tertip al lui Traian Basescu

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 23:04
2581 citiri
Pocora: Amanarea deciziei CCR pe Legea referendumui, un tertip al lui Traian Basescu

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat miercuri ca amanarea luarii unei decizii a CCR in ce priveste sesizarea predintelui Traian Basescu in cazul modificarilor aduse Legii referendumului face parte din "tertipuri procedurale" ale sefului statului.

"Fata de decizia Curtii Constitutionale, cel mai important lucru nu este sa discutam despre formalisme si amanari, ci despre decizia CC asa cum va fi ea, in privinta legii referendumului. Oricum Curtea Constitutionala va trebui sa dea o decizie la un moment dat, iar aceea este importanta.

Amanarea de catre CC a deciziei privind Legea referendumului pana la mijlocul lunii noiembrie face parte din clasicul sir de tertipuri procedurale prin care Traian Basescu a reusit direct sau indirect de-a lungul timpului sa tergiverseze adoptarea unor legi care erau contrare interesului sau personal", a spus Pocora, pentru Mediafax.

Aceasta a mai vorbit despre cei trei judecatori care au absentat de la sedinta Curtii Constitutionale de miercuri, afirmand ca acestia sunt "personaje cunoscute pentru apropierea lor de Traian Basescu". Totodata, purtatorul de cuvant liberal considera ca sesizarea lui Traian Basescu este un demers "strict politicianist".

S-a amanat decizia CCR in privinta Legii Referendumului. Vezi motivul amanarii

Curtea Constitutionala ar fi trebuit sa se pronunte miercuri asupra Legii referendumului, insa decizia a fost amanata pana pe 14 noiembrie dupa ce numai sase din cei noua judecatori s-au prezentat la sedinta.

Pentru luarea oricarei decizii, cel putin sapte din cei noua judecatori trebuie sa se pronunte.

Traian Basescu a trimis presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, in 21 septembrie, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Presedintele Basescu a aratat in sesizare ca legea este neconstitutionala deoarece contravine dispozitiilor articolului 1, alineatul 3 din Constitutie, potrivit carora "Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat luni, 22 aprilie, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european al României ”a murit sufocat de...
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
#Cristina Pocora amanare decizie CCR, #Pocora decizie CCR tertip Basescu, #amanare decizie CCR Lege referendum , #stiri Cristina Ancuta Pocora