Pocora (PNL): Basescu saboteaza reforma constitutionala

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 17:54
2064 citiri
Pocora (PNL): Basescu saboteaza reforma constitutionala

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, sambata, ca sesizarea Curtii Constitutionale pe modificarile aduse Legii referendumului de catre presedintele Traian Basescu reprezinta o incercare de sabotare a reformei constitutionale promovata de USL.

"Demersul lui Traian Basescu de a sesiza Legea referendumului la Curtea Constitutionala este unul strict politicianist si complet inutil in conditiile in care Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja pe acest text in urma cu trei luni. A decis deja ca noile prevederi impus in Legea referendumului sunt constitutionale (...) In spatele demersului presedintelui se regaseste intentia de a tergiversa promulgarea unei legi constitutionale cu scopul de a sabota amplul proiect de reforma constitutionala", a mai declarat Pocora.

Basescu contesta Legea referendumului la Curtea Constitutionala: nu vrea prag de validare de 30%

Purtatorul de cuvant al PNL a mai precizat ca Parlamentul a pus deja in acord legea referendumului cu decizia Curtii din iunie, fiind preluata in text inclusiv amanarea cu un an a organizarii unui referendum pe noile prevederi.

"Forma trimisa la promulgare este in total acord cu Constitutia. Respingem aceasta noua incercare a lui Traian Basescu de a pune presiune pe judecatorii Curtii Constitutionale, fortand schimbarea unei decizii initiale de constitutionalitate. Sesizarea Curtii dovedeste din nou modul vicios in care se raporteaza la institutiile statului", a mai afirmat Pocora.

Presedintele Traian Basescu a sesizat, sambata, Curtea Constitutionala, cu privire la Legea Referendumului, acuzand ca actul normativ contine prevederi care "infrang" principii constitutionale legate de exercitarea suveranitatii de catre popor.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Pocora Basescu sesizare CCR, #Basescu sesizare CCR referendum, #Basescu CCR prag referendum , #stiri Cristina Ancuta Pocora