Pocora (PNL): Basescu saboteaza reforma constitutionala

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 17:54

   

Pocora (PNL): Basescu saboteaza reforma constitutionala
Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, sambata, ca sesizarea Curtii Constitutionale pe modificarile aduse Legii referendumului de catre presedintele Traian Basescu reprezinta o incercare de sabotare a reformei constitutionale promovata de USL.

"Demersul lui Traian Basescu de a sesiza Legea referendumului la Curtea Constitutionala este unul strict politicianist si complet inutil in conditiile in care Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja pe acest text in urma cu trei luni. A decis deja ca noile prevederi impus in Legea referendumului sunt constitutionale (...) In spatele demersului presedintelui se regaseste intentia de a tergiversa promulgarea unei legi constitutionale cu scopul de a sabota amplul proiect de reforma constitutionala", a mai declarat Pocora.

Basescu contesta Legea referendumului la Curtea Constitutionala: nu vrea prag de validare de 30%

Purtatorul de cuvant al PNL a mai precizat ca Parlamentul a pus deja in acord legea referendumului cu decizia Curtii din iunie, fiind preluata in text inclusiv amanarea cu un an a organizarii unui referendum pe noile prevederi.

"Forma trimisa la promulgare este in total acord cu Constitutia. Respingem aceasta noua incercare a lui Traian Basescu de a pune presiune pe judecatorii Curtii Constitutionale, fortand schimbarea unei decizii initiale de constitutionalitate. Sesizarea Curtii dovedeste din nou modul vicios in care se raporteaza la institutiile statului", a mai afirmat Pocora.

Presedintele Traian Basescu a sesizat, sambata, Curtea Constitutionala, cu privire la Legea Referendumului, acuzand ca actul normativ contine prevederi care "infrang" principii constitutionale legate de exercitarea suveranitatii de catre popor.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1833 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
silvia_h
rank 5
Alta liberala desteapta... Care reforma constitutionala? Cum poti sa
... convingi ca Antonescu a vrut/facut reforma constitutionala? Oare acest vandut PSD-istilor n-a facut destul rau tarii? Ne mai trebuie si o constitutie de gaga care sa ne faca de rasul Europei? Avem specialisti in drept constitutional, Romania nu are nevoie de o constitutie facuta de Antonescu si gasca lui...
culitza
rank 5
Apropo,
cati specialisti in drept constitutional sunt in comisia condusa de "Marea putoare nationala Crin Antonescu" ???
boxyro
rank 5
Dna. Pocora, a mai crezut un USL-ist tanar, respectiv Sova,
ca l-a "prins" pe Basescu, atunci cu cele doua decizii ale CCR si jurisprudenta. Nu cadea si tu in aceasta capcana. Citeste mai bine ce a sesizat presedintele, si poate o sa vezi ceva diferente intre observatia lui si cea a PDL asupra carei a Curtea s-a pronuntat deja. Sunt ceva diferente, si daca tu nu le vezi, pentru ca esti .. la fel ca Sova, asta nu inseamna ca ele nu exista.
DAN-795
rank 5
Pocora tine la tavaleala , vine din popor si a
rapus deja mafia din Fetesti, care nu avea stilul si parfumul liberalilor ce treceau prin cabinetul lui Crin
JE
rank 5
Tovarasico draga...
...ce faceti voi USL-istii este orice numai reforma constitutionala nu. Din partea mea se vede ca o masiva reforma antinationala si aparatoare a penalilor din aceasta alianta .
boxyro
rank 5
Se lauda Antonescu ca in octombrie/noiembrie o sa votam
revizuirea Constitutiei. Nu numai ca nu o votam, dar proiectul de revizuire nici nu exista. Au fost cateva articole cu adresa fixa Basescu si in rest nimic.
Inteleg ca presedintele i-a "sabotat", dar ce-i impiedica (daca ar exista) sa puna in dezbatere publica proiectul, astfel incat peste un an tot romanul sa stie ce voteaza.
Dar nu exista nimic. Nici Constitutie revizuita, nici regionalizare, nici privatizarea OltChim sau CFR Marfa (apropo, Gusa sustine ca Hrebengiuc face presiuni asupra bancii Transilvanbia pentru a-i da lui Stoica cei 20 mil reprezentand 10%), nici locuri de munca, nici fonduri europene .. pentru ce i-ati votat desteptilor?
Tamerlan
rank 1
draga Cristina, ce face el intra in fisa postului sau e abuz?
vino cu text de lege, constitutie ca ceea ce au facut ai tai stim...nu il clamez dar tu si Ivan sunteti generatia aia noua in care se pusera sperantele romanilor ...incercati voi tinerii sa fiti mai cerebrali ca tirfele invechite ale politicii...eu sunt adeptul ,,uite, legea spune asa si asa ...ceea ce zici ca face presedintele este sau nu legal? apoi stim ca in politica sunt numai -urve de la mic la mare (era sa scriu bere)...ca si in justitie, unde chiar ICCJ prin membrii sai da o hotarire si o alta forma a aceeasi curti ., mai numeroasa, infirma prima solutie ...de ce va deranjeaza interventia lui daca sunteti siguri de izbinda? inca va da frisoane orice vorba a lui...voi ati modificat intr-un an jumate tot ce va ducea la Periprava ...adica 22 de ani legile au fost ok si dintrodata intelepciunea usl a gasit ilegalitati...si Nastase a modificat de la 4 la 5 ani mandatul prezidential fiind sigur ca va domni in veci cel putin 10 ani, doua mandate si voi veti fi infrinti de acest procent infam de 30%...timpul va vorbi...
conti
rank 5
..scopul de a sabota amplul proiect de reforma constitutionala...
Care amplu proiect? Ce vreti voi sa schimbati in Constitutie?Va jucati cu vorbele.
sevastian
rank 1
Bre, tanti Pocora,
matale confuzi reforma constitutionala cu antireforma USL.Ce vreti voi sa faceti numai antonescu,ponta si grupul infractional USL o pot numi reforma.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor