Pocora (PNL): Basescu saboteaza reforma constitutionala

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 17:54
1981 citiri
Pocora (PNL): Basescu saboteaza reforma constitutionala

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, sambata, ca sesizarea Curtii Constitutionale pe modificarile aduse Legii referendumului de catre presedintele Traian Basescu reprezinta o incercare de sabotare a reformei constitutionale promovata de USL.

"Demersul lui Traian Basescu de a sesiza Legea referendumului la Curtea Constitutionala este unul strict politicianist si complet inutil in conditiile in care Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja pe acest text in urma cu trei luni. A decis deja ca noile prevederi impus in Legea referendumului sunt constitutionale (...) In spatele demersului presedintelui se regaseste intentia de a tergiversa promulgarea unei legi constitutionale cu scopul de a sabota amplul proiect de reforma constitutionala", a mai declarat Pocora.

Basescu contesta Legea referendumului la Curtea Constitutionala: nu vrea prag de validare de 30%

Purtatorul de cuvant al PNL a mai precizat ca Parlamentul a pus deja in acord legea referendumului cu decizia Curtii din iunie, fiind preluata in text inclusiv amanarea cu un an a organizarii unui referendum pe noile prevederi.

"Forma trimisa la promulgare este in total acord cu Constitutia. Respingem aceasta noua incercare a lui Traian Basescu de a pune presiune pe judecatorii Curtii Constitutionale, fortand schimbarea unei decizii initiale de constitutionalitate. Sesizarea Curtii dovedeste din nou modul vicios in care se raporteaza la institutiile statului", a mai afirmat Pocora.

Presedintele Traian Basescu a sesizat, sambata, Curtea Constitutionala, cu privire la Legea Referendumului, acuzand ca actul normativ contine prevederi care "infrang" principii constitutionale legate de exercitarea suveranitatii de catre popor.

#Pocora Basescu sesizare CCR, #Basescu sesizare CCR referendum, #Basescu CCR prag referendum , #stiri Cristina Ancuta Pocora