Se ascut sabiile in USL: Liberalii si pesedistii, intepaturi pe ruperea Uniunii

Sambata, 04 Ianuarie 2014, ora 10:15
3273 citiri
Se ascut sabiile in USL: Liberalii si pesedistii, intepaturi pe ruperea Uniunii
Foto: Antena 3

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a comentat posibilitatea ruperii USL, afirmand ca daca PSD considera incheiata misiunea Uniunii, atunci liderii social-democrati trebuie sa-si asume public incheierea proiectului.

"Daca PSD considera ca misiunea USL, proiectul USL s-a incheiat, atunci trebuie sa iasa public si sa-si asume incheierea proiectului USL", a declarat Pocora, vineri seara, la Antena 3.

Un lider PSD arunca bomba - cand ar fi bine sa se rupa USL

Potrivit deputatului PNL, USL nu este nici macar la jumatatea mandatului, subliniind ca liberalii si-au respectat toate angajamentele, pana in prezent.

"Din punctul nostru de vedere, suntem la jumatatea mandatului - de fapt, nici nu suntem la jumatatea mandatului - ne-am angajat in 2012 in fata romanilor pe un program de guvernare, am spus romanilor ca vom pune in aplicare acel program de guvernare cu Victor Ponta prim-ministru si Crin Antonescu presedinte, romanii ne-au votat masiv, ne-au dat increderea lor intr-un procent de preste 70% si de aici incolo noi urma sa ne facem treaba.

Pana acum, PNL si-a respectat toate angajamentele, atat fata de cetateni, prin programul de guvernare, cat si fata de partenerii nostri", a mai spus Cristina Pocora.

Catalin Ivan (PSD): Lucrurile nu mai pot continua asa in USL

Afirmatiile purtatorului de cuvant al liberalilor vin dupa ce, joi, vicepresedintele PSD, Gabriela Vranceanu Firea, a declarat ca USL ar trebui sa se rupa in luna martie, pentru ca in luna aprilie va incepe campania pentru europarlamentare.

"Cel mai bine ar fi in luna martie. In aprilie incepe campania pentru europarlamentare si avem nevoie de o situatie clara. Sa stiu pe ce picior joc, ca sa zic asa", a spus Firea, care a adaugat ca liberalii au incalcat protocolul USL.

Totodata, liderul social-democrat a subliniat ca in sedintele de partid au fost colegi care au propus ruperea USL.

In PNL se cere congres extraordinar al USL pentru validarea lui Antonescu la prezidentiale

Nici purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan, nu a respins varianta ruperii USL in aceasta primavara "Este o opinie personala a unui lider al PSD, dar o opinie care nu este singulara in PSD. Sunt foarte multe nemultumiri legate de modul in care functioneaza Uniunea Social-Liberal si parteneriatul cu liberalii".

In schimb, vicepresedintele PNL Florin Turcanu a anuntat, vineri, ca va propune conducerii partidului, la prima intalnire, organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu la functia de presedinte al Romaniei.

Tensiunile existente in USL, atat in filiale cat si la varful partidelor componente au culminat la finalul lunii decembrie cu acuzele de minciuna lansate reciproc de Victor Ponta si Crin Antonescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cristina Pocora rupere USL, #Gabriela Firea rupere USL, #PNL rupere USL, #rupere USL 2014 , #stiri Cristina Ancuta Pocora