Cristina Guseth: Prestatia mea a fost slaba si imi cer scuze tuturor (Video)

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 21:00
5317 citiri
Cristina Guseth: Prestatia mea a fost slaba si imi cer scuze tuturor (Video)

Cristina Guseth, director al organizatiei non-profit Freedom House Romania si care a fost propunerea lui Dacian Ciolos pentru conducerea Ministerului Justitiei, dar retrasa in miez de noapte in urma audierilor din Parlament, si-a cerut scuze, marti, pentru prestatia sa slaba.

"M-am dus cu buna-credinta la audieri. Aveam de partea mea experienta manageriala a lucrului cu magistratii si institutiile sistemului judiciar. Am fost animata de dorinta de a reprezenta intr-un mandat provizoriu, de doar un an, agenda cetateanului, a justitiabilului care nu are studii de drept, dar isi doreste procese mai scurte, integritate in randul magistratilor si combaterea coruptiei. Legile si institutiile, prevederile legale nu sunt un scop in sine, ci sunt in slujba acestor obiective", a scris pe Facebook Cristina Guseth.

Propunerea lui Ciolos la Justitie, Guseth, se apara: Nici Franta, UK sau Suedia n-au ministri absolventi de Drept

Directorul Freedom House Romania a transmis pe reteaua de socializare ca isi cere scuze fata de toate persoanele care au avut incredere in ea.

"Prestatia mea a fost slaba si imi cer scuze tuturor celor la asteptarile carora nu m-am ridicat. Le multumesc celor care m-au sustinut si celor care m-au criticat cu buna-credinta si ii asigur ca, dincolo de acest esec personal, voi continua sa sustin, din afara sistemului judiciar statul de drept, integritatea in viata publica si lupta impotriva coruptiei", a continuat ea.

In incheierea mesajului, Cristina Guseth i-a urat succes Ralucai Pruna, cea care a fost nominalizata in locul sau la Ministerul Justitiei si despre care reprezentanta Freedom House Romania spune ca este "un profesionist desavarsit".

Ciolos o retrage pe Guseth de la Justitie: E si vina ei (Video)

Cristina Guseth a fost propusa de Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Justitiei, dar acesta a retras-o dupa audierile de luni din Parlament.

"Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere", a scris pe Facebook Dacian Ciolos, in jurul orei 01:30, in noaptea de luni spre marti.

A.G.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...