Parlamentarii aproape au facut-o pe Guseth sa renunte la Ministerul Justitiei: Nu sunt pregatita

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 00:17
6174 citiri
Parlamentarii aproape au facut-o pe Guseth sa renunte la Ministerul Justitiei: Nu sunt pregatita

Cristina Guseth, propusa pentru ocuparea portofoliului de la Justitie, a declarat luni, dupa audierea din comisiile parlamentare de specialitate, ca s-a gandit sa-si depuna mandatul, dar ca imediat a reflectat la ce impact va avea activitatea sa pe viitor, recunoscand ca inca nu este pregatita pentru aceasta functie.

"A fost o situatie in care eu am simtit o energie negativa impotriva mea si, in pofida acestui lucru si a unei experiente extrem de dificile, va trebui sa colaborez si sa ma supun puterii legislative in statul roman", a afirmat Guseth despre momentul tensionat din timpul audierii pe tema imunitatii.

Audieri maraton pentru ministrii lui Ciolos: Avize pe banda rulanta, dar si scandaluri. Vezi cum s-au prezentat tehnocratii

Referitor la solicitarea unui parlamentar de a renunta la nominalizare si daca a fost vreun moment in care a luat in calcul sa depuna mandatul, Cristina Guseth a confirmat ca s-a gandit la acest lucru.

"Da, in acele momente treci prin toate etapele. Te gandesti la tine, la ce simti, dar te gandesti si la impactul pe care poate o sa-l aiba ceea ce o sa faci in viitor si atunci a trebuit sa iau decizia destul de repede. (...) Nu sunt pregatita. Dar o sa ma pregatesc. Pentru mine o sa fie mult mai greu. Nu sunt pregatita in sensul faptului ca nu am educatie juridica. Tocmai de asta, eu cred ca acolo pot reprezenta justitiabilul. Si ei trebuie sa inteleaga ceea ce este in legi. Legea nu este apanajul unor oameni cu pregatire juridica. Legea se aplica oamenilor. Deci eu voi reprezenta acei oameni si voi face un efort suplimentar ca sa inteleg si sa iau decizia buna", a explicat directorul Freedom House.

Propunerea lui Ciolos la Justitie, Guseth, se apara: Nici Franta, UK sau Suedia n-au ministri absolventi de Drept

Ea a recunoscut ca s-a blocat la intrebarile legate de imunitate si ca s-a simtit ca la examen.

"Acolo m-am blocat. (...) Deci eu acolo m-am blocat si am uitat de imunitate, despre care tot vorbim, pe care o au in caz de perchezitie, de arest preventiv parlamentarii", a mentionat Guseth.

Intrebata daca i-a fost greu sa le spuna in fata parlamentarilor ca ei sunt vizati atunci cand se vorbeste de imunitate, ministrul propus al Justitiei a precizat: "Nu poti sa le spui in fata pentru ca, totusi, cu oamenii acestia trebuie sa colaborezi si atunci, da, mi-a fost greu sa le spun lucrul acesta. (...) Dupa o astfel de experienta, am sa fac tot ce tine de mine ca drumul Romaniei sa continue. Deci pentru mine a fost o experienta foarte dura si grea si da, voi face ceea ce este in interesul cetatenilor din Romania".

Ciolos o apara pe Cristina Guseth: Iata de ce o vrea ministru al Justitiei (Video)

Ea a adaugat ca, atunci cand va avea proiecte de legi, va veni in Parlament cu experti.

"Departe de mine gandul ca eu sa vin sa sustin, cata vreme eu nu am pregatirea juridica sa fac lucrul acesta. (...) La MJ voi face proiecte care sa duca la consolidarea reformei din sistemul judiciar, care il deranjeaza atat de mult pe domnul Nicolicea. (...) Am experienta. Dovada e ceea ce am facut si am lucrat cu institutii din sistemul judiciar si am avut rezultate. Deci experienta de a face proiecte si de a obtine rezultate am. Experienta manageriala am. Nu sunt jurist", a subliniat aceasta.

Uniunea Nationala a Judecatorilor nu intelege ce cauta Cristina Guseth la Justitie

In legatura cu mentionarea "strazii" in interventiile sale si daca aceasta este multumita de prestatia unui ministru al Justitiei la audierea din comisiile de specialitate, Guseth a sustinut ca strada vrea ca lupta anticoruptie sa continue.

"E greu sa spun ce va spune strada, dar cred ca strada vrea ca ceea ce s-a intamplat in Romania in ceea ce priveste lupta anticoruptie sa continue si strada a inteles ca de acolo se trage, de la coruptie", a mentionat Guseth.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...