Fostul medic al echipei nationale a explicat cum se va recupera Cristina Neagu dupa accidentarea de la Euro

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 14:30
7299 citiri
Fostul medic al echipei nationale a explicat cum se va recupera Cristina Neagu dupa accidentarea de la Euro
Foto: Captura Youtube/ TVR

Fostul medic al nationalei de fotbal a Romaniei, Pompiliu Popescu, a explicat cum se va recupera Cristina Neagu dupa accidentarea suferita la Campionatul European.

Omul care i-a tratat la lotul national pe Hagi, Gica Popescu si pe ceilalti componenti ai "Generatiei de Aur" spune ca Neagu a suferit o afectiune serioasa, dar care se trateaza relativ usor, singura problema fiind perioada de timp necesara pentru recuperare.

"Am vazut si am retinut accidentarea. E una dificila, una dintre cele mai grave ale unui sportiv, fie ca e handbal, fotbal, rugby...il scoate din competitie timp de sase luni. Aceste ligamente incrucisate anterioare trebuiesc inlocuite. Se face o ligamentoplastie, adica se preleva o portiune dintr-un tendon patelar sau semitendinos de la acelasi picior si se fixeaza in doua suruburi, trecandu-se printr-un canal osos, adica traversand tibia si femurul. Acele suruburi sunt bio resorbabile, adica ele vor fi resorbite de tesutul osos in timp, intre doi si cinci ani dispar. Nu se mai scot ca inainte, cand erau de titan.

Dupa aceea, urmeaza recuperarea, care e dificila. Daca nu e facuta corect si la timp poate duce la complicatii. Cea mai frecventa e atunci cand intervine imposibilitatea articulatiei genunchiului de a mai executa flexia la parametrii maximi sau normali, adica nu mai poate sa indoie genunchiul la nivel normal...se ajunge la scurtarea membrului respectiv si la imposibilitatea de a face toata gama de miscari din timpul jocului sau a antrenamentului.

In totalitate sunt sase luni pana intra in competitie. Aceasta perioada are un calendar, adica primele doua saptamani se scot firele si genunchiul e fixat intr-o orteza la 90 de grade. Sub revizie medicala si sub control, sportivul respectiv merge trei saptamani in doua carje fiindca nu are voie sa calce pe piciorul operat. La trei saptamani se face control si daca articulatia e bine, atunci se trece la sprijin si pe piciorul afectat, daca nu, se amana la patru saptamani, adica sta aproximativ o luna in carje...Intervine si atrofia muschiului...se atrofiaza repede si se 'pune' foarte greu la loc. Oricum, sigur ea va fi apta pentru turneul final urmator", a spus Pompiliu Popescu pentru ProSport.

Cristina Neagu s-a accidentat in finalul meciului dintre Romania si Ungaria, disputat miercuri seara. Dupa un duel cu o adversara, sportiva noastra a calcat stramb si s-a prabusit pe parchet, acuzand dureri mari la genunchiul drept.

Ea a efectuat un RMN joi dimineata, iar medicii francezi i-au transmis ca a suferit o ruptura a ligamentului incrucisat anterior.

Diagnosticul inseamna practic finalul sezonului pentru Neagu, aceasta avand nevoie de aproximativ sase luni pentru recuperare.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cristina Neagu accidentata, #Cristina Neagu ligamente, #Neagu accidentare ligamente , #accidentare