Există viață fără Cristina Neagu și Crina Pintea? Pentru ce meciuri se pregătește naționala

Sambata, 24 Februarie 2024, ora 13:10
2098 citiri
Există viață fără Cristina Neagu și Crina Pintea? Pentru ce meciuri se pregătește naționala
Crina Pintea si Cristina Neagu au spus adio nationalei de handbal feminin FOTO facebook

Naţionala de handbal feminin a României are programată sâmbătă, la Bistriţa, reunirea în vederea disputării meciului cu Croaţia, al treilea din preliminariile CE2024. Este prima acţiune a reprezentativei fără căpitanul Cristina Neagu, retrasă din activitate la finalul lui 2023, dar şi a pivotului Crina Pintea.

Tricolorele conduc grupa 1 din preliminarii, după victoriile cu Bosnia (49-18) şi Grecia (32-20), iar miercuri vor disputa, la Bistriţa, a treia partidă, cu Croaţia, de la ora 17.30. Returul va avea loc la Koprivnica, în 3 martie.

”Suntem extrem de motivate pentru această dublă împotrivă Croaţiei, iar obiectivul nostru principal este să ne calificăm la CE şi nu oricum, ci cu victorii în toate aceste meciuri. Ţinând cont de faptul că echipa Croaţiei este cea care ne poate pune cel mai mult în dificultate din această grupă, cred că vom avea nevoie să lucrăm exemplar la faza de apărare şi cred că de aici, atacul va funcţiona cu siguranţă cu o energie pozitivă şi cu ocazii favorabile de a înscrie goluri”, a declarat portarul Daciana Hosu, înaintea reunirii de la Bistriţa.

Din lotul României nu mai fac parte veteranele Cristina Neagu şi Crina Pintea, ambele anunţând, după CM2023, că îşi încheie cariera la reprezentativă. FR Handbal intenţionează să le organizeze un meci de retragere.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia. Primele două clasate în grupele preliminare se califică la turneul final.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă în meci amical duminică, la Clermond-Ferrand, de reprezentativa Franţei, campioana olimpică şi mondială. Franţa s-a impus cu...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Cristina Neagu, #Crina Pintea, #nationala, #Romania , #stiri handbal