Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

Reacția Federației de handbal în ”războiul” dintre Cristina Neagu și fanii Rapidului

Marti, 21 Februarie 2023, ora 17:11
2189 citiri
Reacția Federației de handbal în ”războiul” dintre Cristina Neagu și fanii Rapidului
Cristina Neagu, atacată de fanii Rapidului

Federaţia Română de Handbal (FRH) a reacţionat la scandările fanilor echipei Rapid împotriva Cristinei Neagu la meciul câştigat de CSM Bucureşti, din optimile Cupei României. "Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc şi condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător şi agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal", se arată în comunicatul FRH.

"Federaţia Română de Handbal susţine încurajarea echipelor favorite în spirit de fair-play, aşa cum se anunţă la începutul fiecărui meci.

Persoanele care înţeleg sportivitatea şi rivalitatea în termeni de respect şi civilizaţie promovează pentru generaţiile viitoare o educaţie sănătoasă şi cu efecte sociale benefice. Comportamentele jignitoare, agresive şi antisociale vor fi sancţionate ferm, conform legilor şi regulamentelor aplicabile. Indiferent de echipa cu care se asociază persoanele care insultă, ameninţă, înjură sau au un comportament lipsit de fair-play în orice formă de manifestare, acestea vor avea interdicţie în sălile unde se joacă handbal, iar cluburile vor răspunde pentru faptele acelor persoane asociate lor.

Excesele care depăşesc limitele de decibeli şi poluarea fonică prin orice mijloace se interzic cu desăvârşire, incluzând vuvuzelele, zgomotele puternice produse de tobe şi alte instrumente utilizate pentru a crea o atmosferă toxică. Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc şi condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător şi agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal", se arată în comunicatul semnat de Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Cristina Neagu, care a câştigat de patru ori titlul de cea mai bună handbalistă a lumii, a fost ţinta suporterilor giuleşteni care i-au adresat injurii după fiecare gol marcat în meciul CSM - Rapid, scor 31-24.

Sportiva nu a scăpat de înjurăturile suporterilor celor de la Rapid, nici la interviu, iar jucătoarea de la CSM Bucureşti a avut o replică dură.

”Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei. Ştiţi foarte bine ce fel de galerie este...În lumea asta, oricine poate fi suporterul oricărei echipe, atât timp cât o faci cu mândrie şi fairplay. Că eu ţin cu o echipă de fotbal care nu e pe placul lor... Pe mine nu mă interesează ce cred ei. Dacă ei că cred că e frumos să vii într-o sală în care sunt atâţia copii şi să adresezi injurii... Repet, asta spune mult despre educaţia şi caracterul lor”, a spus Cristina Neagu după meci.

Încă o victorie mare pentru Rapid în cupele europene. Cât de aproape e calificarea în grupe
Încă o victorie mare pentru Rapid în cupele europene. Cât de aproape e calificarea în grupe
Echipa de baschet masculin Rapid Bucureşti a învins marţi, la Skopje, formaţia olandeză Donar Groningen, scor 69-65 (35-26), în al doilea meci al turneului preliminar din FIBA Europe Cup....
După ce a fost numit sclav, Dan Șucu i-a dat replica lui Gigi Becali: "E o problemă medicală sau un tupeu fantastic"
După ce a fost numit sclav, Dan Șucu i-a dat replica lui Gigi Becali: "E o problemă medicală sau un tupeu fantastic"
Războiul patronilor din SuperLiga continuă. După ce l-a numit sclav pe Dan Șucu, Gigi Becali a primit replica din partea finanțatorului Rapidului. Scandalul dintre cei doi a început după...
#Cristina Neagu, #Rapid, #reactie, #federatie , #stiri handbal