Revolutia anuntata de Cristina Pocora, noul presedinte al Consiliului National al Audiovizualului: Monitorizarea se face cu "pixul, pe hartie"

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 12:11

   

Revolutia anuntata de Cristina Pocora, noul presedinte al Consiliului National al Audiovizualului: Monitorizarea se face cu "pixul, pe hartie"
Cristina Ancuta Pocora a fost aleasa miercuri, 23 iunie, in functia de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Nicolaie Balasa a ramas vicepresedinte. Alegerile au avut loc in cadrul sedintei CNA de miercuri, care nu a fost publica si in care voturile membrilor au fost secrete.

Cristina Pocora si-a anuntat candidatura pe Facebook.

"Consiliul National al Audiovizualului este o institutie care a ramas in urma. O simtim cu totii, de la membrii Consiliului, la ceilalti angajati ai institutiei, la parteneri si societate. Din pacate, desi exista un acord general pentru o reforma structurala, putini pasi au fost facuti in acest sens, pana acum. Monitorizarea se face cu "pixul, pe hartie", dosarele de licenta stau in teancuri printate. Suntem inca la nivelul dosarelor cu sina", a scris Cristina Pocora.

"Reactionam rigid si lent. Nu proactiv, ci doar coercitiv. Si de multe ori, prea tarziu. CNA trebuie sa se transforme dintr-o institutie incremenita, care doar da licente si rezolva sesizari, intr-o institutie dinamica, activa, care are o strategie coerenta, care poate sa contribuie la schimbarea in bine a dezbaterii publice, care are o influenta benefica in societate", a completat aceasta.Deputat PNL de Ialomita


Cristina Pocora a fost propusa ca membru in CNA de Administratia Prezidentiala, in octombrie 2018. De asemenea aceasta a avut doua mandate de deputat PNL de Ialomita, in perioada 2008-2016.

Parlamentul urmeaza sa voteze miercuri, 23 iunie, in plen reunit, propunerea facuta de membrii CNA.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6230 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RexMundi
rank 5
serios ?
alta relicva pnl-ista resapata... bleah!
temujin
rank 2
Nu ți-ai băut cafeaua?
Sau "legalele" s-au terminat?
alfabeta
rank 5
Ziare.com nu publica Scrisoarea venita de la Comisia de la Venetia?
"Directoratul general Drepturile Omului și Statul de Drept

Comisia de la Veneția

Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

Doamnă Președinte a Senatului,

Comisia de la Veneția a fost informată de intenția Parlamentului de a o demite din funcție pe doamna Weber, Avocatul Poporului din Romania.

Se pare, intr-adevăr, că la o ședință comună a Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților și a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senat, ținută in data de 25 mai 2021, in timpul căreia au fost prezentate și dezbătute rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2018, 2019 și 2020, s-a dat un vot de respingere.

In același timp, se pare că acest vot de respingere a permis ulterior destituirea Avocatului Poporului din funcțiile sale.

Dacă prezentarea și dezbaterea raportului de activitate al Ombudsmanului in fața Parlamentului constituie o bună practică, care este prevăzută in Principiile de protecție și promovare a instituției Ombudsmanului ("Principiile de la Veneția"), și este susținută de Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, condițiile legitime pentru intreruperea mandatului unui ombudsman sunt, de asemenea, clar stipulate, după cum urmează:

"11. Ombudsmanul poate fi revocat din funcție numai in conformitate cu o lista exhaustivă de condiții clare și rezonabile, definite de lege. Aceste condiții se referă numai la criteriile esențiale de "incapacitate" sau "incapacitate de a indeplini atribuțiile", "conduită necorespunzătoare" sau "culpă ", care trebuie interpretate indeaproape. Majoritatea parlamentară necesară pentru revocarea din funcție a Ombudsmanului - chiar de către Parlament sau de către o instanță la cererea Parlamentului - trebuie să fie cel puțin egală cu, și de preferință mai mare decat cea stabilită pentru alegerea sa. Procedura de revocare este publică, transparentă și prevăzută de lege."

Pentru a ințelege mai bine situația, v-aș fi recunoscător dacă ați avea amabilitatea să ne furnizați bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Ombudsman in timpul exercitării mandatului său.

Intre timp, vă rog să acceptați expresia celei mai inalte considerații.

Gianni BUQUICCHIO,

Președintele Comisiei de la Veneția"
alfabeta
rank 5
Directori de scoli numiti cu avizul UDMR ! Hai ca se poate...
Coalitia PNL-USR-PLUS_UMDR merge bineeeeee ! Pentru UDMR!

"Directorii școlilor maghiare vor fi numiți cu avizul UDMR - proiect adoptat de Camera Deputaților"

https://www.stiripesurse.ro/directorii-scolilor-maghiare-vor-fi-numiti-cu-avizul-udmr-proiect-adoptat-de-camera-deputatilor_1859594.html
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor