Cine este Cristina Pocora, noua sefa CNA. Fost deputat PNL care in 2010 cerea masuri impotriva desenelor animate "violente". In 2015 a dublat alocatiile pentru copii

Joi, 24 Iunie 2021, ora 22:00
7339 citiri
Cine este Cristina Pocora, noua sefa CNA. Fost deputat PNL care in 2010 cerea masuri impotriva desenelor animate "violente". In 2015 a dublat alocatiile pentru copii
Cristina Pocora este cea care in 2015 a propus dublarea alocatiilor pentru copii FOTO Facebook / Cristina Pocora

Cristina Pocora (membru Consiliului National al Audiovizualului din partea Presedintiei) a fost aleasa miercuri, 23 iunie, presedinte al CNA, in cadrul unei sedinte a institutiei care nu a fost publica. Votul deciziv urmeaza sa fie dat de catre Parlament. Fost membru PNL, cu doua mandate de deputat la activ, Pocora cerea in 2010 CNA-ului sa ia masuri impotriva desenelor animate "violente" de pe Cartoon Network.

Pocora a ajuns membru CNA in 2018, fiind propusa atunci de catre presedintele Klaus Iohannis, dupa ce, in 2016, aceasta a ratat intrarea in Parlament pentru un al treilea mandat de deputat. Anterior, aceasta a fost parlamentar de Ialomita intre 2008 - 2016, dar si purtator de cuvant al PNL in timpul mandatului lui Crin Antonescu.

Pocora a mai ocupat urmatoarele functii: Consilier Parlamentar in Senatul Romaniei (2001-2006), Consilier Cabinet Ministru in Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul (2005-2006) si Secretar de Stat in Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul (2006-2008).

In 2010, in calitate de deputat PNL, Pocora a cerut CNA sa ia masuri impotriva unor desene animate de la Cartoon Network, pe care le considera prea "violente".

"In 2008, peste 22 de minute dintr-o ora de desene animate, adica mai bine de o treime, contineau violenta! (...) Ei bine, micutii dumneavoastra invata sa loveasca, micutii dumneavoastra invata sa fie rai cu prietenii, micutii dumneavoastra invata sa injure din... desene animate. Din acele desene cu monstri, cu roboti sau cu personaje mult mai putin cizelate decat erau odinioara", afirma aceasta intr-o interpelare.

Cinci ani mai tarziu, desi erau in opozitie, Pocora a obtinut o victorie importanta pentru PNL in Parlament. Deputatul a propus un amendament prin care alocatiile copiilor urmau sa fie dublate. Cum mai multi deputati PSD nu erau inca ajunsi in plen, liberalii au reusit atunci sa adune o majoritate iar amendamentul a trecut, alocatia copiilor dublandu-se atunci de la 42 de lei la 84 de lei.

In calitate de presedinte CNA, Pocora o va inlocui pe Monica Gubernat, fosta sefa a institutiei, care avea sprijinul PSD. Intr-un mesaj pe Facebook, Pocora anunta ca are de gand sa faca o "reforma structurala" la CNA. Aceasta noteaza ca in prezent monitorizarea emisiunilor televizate se face cu "pixul pe hartie" si ca "suntem inca la nivelul dosarelor cu sina". Totodata, noul sef al institutiei afirma ca CNA actioneaza "rigid si lent (...) si de multe ori prea tarziu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat luni, 22 aprilie, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european al României ”a murit sufocat de...
#Cristina Pocora, #PNL, #CNA , #Stiri Cristina Pocora
Comentarii
Poza Menumorut
Menumorut
rank 5
Daca reuseste sa aduca toti chiulangiii ;a munca si in afara zilei
Poza Suiram
Suiram
rank 1
Asa e cand se schimba partidul