Care va fi cel mai mare risc global de criză în 2022. Avertisment venit din Elveția

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 00:09
16354 citiri
Care va fi cel mai mare risc global de criză în 2022. Avertisment venit din Elveția
Riscuri globale privind o criză în 2022 FOTO: Forbes

Raportul ”Riscuri globale 2022” al Forumului Economic Mondial (WEF) din Elveția publicat în această săptămână prezintă lumii cele mai mari pericole cu care se va confrunta omenirea în cel de-al treilea an al pandemiei. Documentul arată că criza climatică reprezintă cea mai importantă amenințare pe plan internațional din următoarele 12 luni.

Raportul a constatat că, pe lângă aceasta, principalele riscuri globale pe termen lung includ divizările sociale tot mai mari, pericolele sporite de securitate cibernetică și redresarea inegală, pe măsură ce pandemia persistă în întreaga lume, potrivit The Hill.

Forumul Economic Mondial, cu sediul la Geneva, Elveția, consideră că cei mai mulți experți susțin că o redresare economică globală va fi volatilă și dezechilibrată în următorii trei ani.

”Criza climatică rămâne cea mai mare amenințare pe termen lung cu care se confruntă omenirea”, a declarat Peter Giger, director la Zurich Insurance Group.

Raportul ”Riscuri globale” prezintă și rezultatele unui sondaj mondial privind percepția riscurilor, în care respondenții au fost rugați să abordeze modul în care au perceput diferitele riscuri din societate, în ultimii doi ani.

Rezultatele analizei arată că participanții au catalogat ”eșecul acțiunii climatice” drept principala amenințare pe termen lung la adresa lumii și riscul care ar putea avea cele mai grave efecte, în următorul deceniu.

Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022

Raportul a subliniat ”natura insuficientă a angajamentelor actuale” față de obiectivele climatice și complexitățile asociate cu actualizările tehnologice necesare, menționând că atingerea obiectivului ”zero emisii” până în 2050 va veni în tandem cu mari dezordini sociale și economice.

Acestea vor duce ”la o volatilitate economică crescută, la adâncirea șomajului și la creșterea tensiunilor sociale și geopolitice”, se arată în raport.

Propunere americană surpriză la Washington: Blocarea lui Putin de a pune mâna pe Ucraina

Tot în document se prezintă faptul că atacurile cibernetice de tip malware și ransomware au crescut cu 358%, respectiv 435% în anul 2020, ”depășind capacitatea societăților de a preveni sau de a răspunde în mod eficient la acțiunile hackerilor”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#criza economica mondiala, #criza climatica, #schimbari climatice, #riscuri globale, #amenintari securitate cibernetica , #criza economica mondiala