Avertismentul ministrului belgian al Energiei: ”Următoarele 5-10 ierni vor fi groaznice dacă nu facem nimic”

Luni, 29 August 2022, ora 16:23
2304 citiri
Avertismentul ministrului belgian al Energiei: ”Următoarele 5-10 ierni vor fi groaznice dacă nu facem nimic”
Preţurile energiei electrice au crescut şi în Europa şi au atins niveluri record FOTO Unsplash

Ministrul belgian al Energiei, Tinne Van der Straeten, a avertizat că ”următoarele cinci până la 10 ierni vor fi groaznice pentru Uniunea Europeană” dacă nu se iau măsurile necesare pentru a reduce preţul gazelor naturale, relatează BBC.

Ministrul belgian al Energiei, Tinne Van der Straeten, a scris pe Twitter că preţurile gazelor în Europa trebuie îngheţate de urgenţă, adăugând că legătura dintre preţurile gazelor şi energiei electrice este artificială şi trebuie reformată.

”Următoarele cinci până la 10 ierni vor fi groaznice dacă nu facem nimic. Trebuie să acţionăm direct la sursă, la nivel european, şi să facem eforturi să îngheţăm preţurilor gazelor”, a declarat ea.

Preţurile energiei electrice au crescut şi în Europa şi au atins niveluri record în această săptămână.

”Trebuie să oprim această nebunie care se întâmplă chiar acum pe pieţele energetice”, a spus cancelarul austriac Karl Nehammer.

Preţurile energiei electrice trebuie să scadă, a mai spus el, solicitând UE să decupleze preţurile la electricitate şi gazele.

”Nu putem să-l lăsăm pe (preşedintele rus Vladimir) Putin să stabilească preţul european al energiei electrice în fiecare zi”, a adăugat el.

Statele membre ale UE se solicită un plafon la nivelul blocului comunitar pentru preţul gazului şi separarea acestuia de preţul energiei electrice.

Statele UE se confruntă cu nişte creşteri uriaşe ale preţurilor energiei de Rusia a invadat Ucraina în februarie, acţiune care a rezultat în sancţiuni severe pentru Moscova.

Ţările care susţin Ucraina încearcă să reducă importurile de gaze şi petrol ruseşti.

Rusia, care a furnizat UE cu 40% din gaze anul trecut, a restricţionat, la rândul său, livrările către clienţii europeni.

Gazul natural este încă utilizat pe scară largă pentru a produce energie electrică, iar având în vedere că preţul gazului a crescut, este un proces tot mai costisitor.

În mod semnificativ, acest preţ este folosit la cumpărarea de energie electrică angro chiar şi atunci când provine din resurse regenerabile mult mai ieftine.

Germania - cel mai mare importator de gaz rusesc în 2020 - s-a străduit să îşi sporească rezervele de gaz înainte de iarnă, în pofida faptului că Rusia a redus livrările. Scopul Berlinului este să îşi umple capacitatea de gaze la 85% până în octombrie şi a implementat măsuri de economisire a energiei.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat că astfel de măsuri - împreună cu găsirea de furnizori alternativi de gaze - au permis Germaniei să-şi atingă obiectivul mai devreme decât anticipase.

El a estimat că obiectivul de 85% ar putea fi atins până la începutul lunii septembrie.

Samsung Galaxy Z Fold6 ar putea fi la fel de subțire ca Galaxy S24 Ultra
Samsung Galaxy Z Fold6 ar putea fi la fel de subțire ca Galaxy S24 Ultra
Samsung a lansat săptămâna trecută Galaxy Z Fold6, cu o grosime de 5.6mm când este depliat și de 12.1mm când este pliat, ceea ce îl face să pară mai robust comparativ cu unii rivali...
Craig Wright, pretinsul inventator al Bitcoin, investigat pentru sperjur în Marea Britanie
Craig Wright, pretinsul inventator al Bitcoin, investigat pentru sperjur în Marea Britanie
Craig Wright, un australian care a pretins că este inventatorul Bitcoin, a fost marți trimis în atenția procurorilor britanici pentru acuzații de sperjur. Judecătorul James Mellor de la...
#criza energie, #criza energie Europa iarna, #Tinne Van der Straeten , #criza energie
  1. Samsung Galaxy Z Fold6 ar putea fi la fel de subțire ca Galaxy S24 Ultra
  2. Craig Wright, pretinsul inventator al Bitcoin, investigat pentru sperjur în Marea Britanie
  3. Câte persoane trăiesc din căutarea sticlelor reciclabile în România. Ministrul Mediului: ”Pun o pâine pe masă”
  4. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  5. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  6. Canicula epuizează rezervele energetice ale României. Câtă energie electrică am importat după ce reactorul 1 de la Cernavodă s-a oprit
  7. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
  8. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  9. Sondaj Reuters: Aproape jumătate dintre companiile japoneze nu vor să integreze inteligența artificială
  10. A apărut primul telefon Android cu încărcare Qi2 Wireless. Ce specificații are