Virgil Popescu, despre resursele de energie: ”Nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj”

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 11:23
1967 citiri
Virgil Popescu, despre resursele de energie: ”Nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, la întâlnirea de la Istanbul FOTO: Facebook/ Virgil Popescu

România susţine dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze şi parteneriatul cu Turcia în vederea diversificării rutelor de aprovizionare pentru că resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj, consideră ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta s-a întâlnit joi, la Istanbul, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

"Împreună cu viceprim - ministrul Sorin Grindeanu am avut astăzi (joi, n.r.) o întâlnire de lucru cu preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Am pus accent pe întărirea cooperării în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia. În actualul context geopolitic şi de securitate parteneriatul este prioritar, iar resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de şantaj.

I-am transmis că România susţine dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze şi încurajăm parteneriatul dintre cele doua state în vederea diversificării rutelor de aprovizionare", a scris pe Facebook ministrul Energiei.

Virgil Popescu a participat, la Istanbul, la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia, alături de viceprim - ministrul Sorin Grindeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#criza energie, #rute aprovizionare energie, #virgil popescu, #istanbul , #criza energie