Avertisment al unui guru financiar privind o criză majoră: ”Dolarul va muri și bursa se va prăbuși”

Marti, 18 Iulie 2023, ora 23:50
6251 citiri
Avertisment al unui guru financiar privind o criză majoră: ”Dolarul va muri și bursa se va prăbuși”
Un guru financiar Robert Kiyosaki anunță o nouă criză mondială FOTO: Finbold

Robert Kiyosaki, investitor, om de afaceri și autor american, face previziuni sumbre legate de o nouă criză mondială care va lovi lumea. „Prea multe semne care indică o prăbușire gravă”, a avertizat acest guru financiar, el susținând că ”dolarul va muri, iar bursa se va prăbuși”, în timp ce BRICS își va lansa propria monedă.

Kiyosaki estimează că grupul BRICS, format din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, își va anunța noua monedă digitală susținută de aur în timpul summitului său din 22-24 august 2023 și va avea consecințe grave pentru dolarul american, potrivit Kitco.

„Pe 22 august 2023, în Johannesburg, Africa de Sud, națiunile BRICS anunță criptomonede susținute de aur. Dolarul american va muri”, a scris Kiyosaki pe Twitter săptămâna trecută. ”Trilioane de dolari se grăbesc acasă. Inflația este pe acoperiș”.

Amenințarea lui Putin care poate da foc Europei: ”Cel mai periculos loc de pe Pământ” VIDEO

Sfatul său cu privire la modul de a face față scăderii viitoare a dolarului american, ca monedă de rezervă a lumii, a rămas același - aprovizionarea cu aur, argint și Bitcoin - pe care el le consideră bani reali. De asemenea, Kiyosaki estimează că Bitcoin va atinge 120.000 de dolari anul viitor.

Săptămâna trecută, radiodifuzorul de stat rus RT a raportat că BRICS se pregătesc să lanseze o nouă monedă de tranzacționare susținută de aur, citând un tweet al Ambasadei Rusiei în Kenya.

Pe Twitter se spunea: „Țările BRICS intenționează să introducă o nouă monedă de tranzacționare, care va fi susținută de aur. Din ce în ce mai multe județe își exprimă recent dorința de a se alătura BRICS”.

Raportul nu a fost confirmat, iar națiunile BRICS încă nu au comentat oficial noua potențială monedă proprie.

Acordul Ucrainei ce îl va înfuria pe Putin: O țară puternică pune pe masă 52 de miliarde de dolari pentru Kiev

Ca răspuns la rapoartele recente, Leslie Maasdorp, vicepreședinte și director financiar al Noii Bănci de Dezvoltare, cunoscută sub numele de banca BRICS, a declarat că crearea unei monede comune nu este în planuri imediate.

„Dezvoltarea oricăror alternative este într-adevăr o ambiție pe termen mediu și lung”, a spus Maasdorp. Pe piața de valori, Kiyosaki are o viziune sumbră, așteptându-se la o eventuală prăbușire în lumina unei crize majore viitoare.

„Nu joc pe piețele de acțiuni sau de obligațiuni. Ca antreprenor îmi place prea mult controlul. Cu toate acestea, prea multe semne indică o prăbușire severă a pieței de valori”, a spus Kiyosaki într-un alt tweet. "Dacă viitorul dvs. depinde de acțiuni și obligațiuni, vă rugăm să fiți atenți, eventual cereți sfatul unui profesionist. Mi-e teamă că vină criza."

În iunie, Kiyosaki a avertizat că șirul de falimente bancare din SUA nu s-a încheiat, iar mai multe bănci se zvonește că vor falimenta. Kiyosaki crede că odată ce se va întâmpla, trilioane de dolari vor rămâne neutilizate și vor curge înapoi în Statele Unite, crescând astfel inflația enorm și ducând la o prăbușire economică masivă, împreună cu criza.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
#criza financiara mondiala, #criza financiara globala, #criza financiara economica, #prabusire bursa, #dolar american, #criza mondiala , #stiri internationale