Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 03:25
19242 citiri
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Țările G7 încearcă să facă față crizei mondiale FOTO: Telegraph

Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu evaluări întinse până la punctul de rupere. Rezervele economice globale au fost epuizate, iar încă un șoc ar declanșa Armagheddonul financiar, o criză mondială, apreciază experții.

În momentul în care piețele financiare începeau să creadă că au scăpat din nou de glonț, vin israelienii să insiste asupra faptului că moderația cerută este pentru păsări, potrivit The Telegraph.

Se pare că Teheranul a crezut că problema s-a rezolvat după atacurile cu drone și rachete din weekend, cu onoarea restabilită. Acest lucru pare departe de caz. Escaladarea pare acum mai probabilă decât de-escaladare, atrăgând potențial aliații occidentali ai Israelului într-un conflict pe care nu și-l doresc, cu atât mai puțin unul pe care și-l permit.

Singurul domeniu din Rusia neatins de sancțiuni: De necrezut, creștere de 200% la exporturile unui produs vital în Vest

Acțiunile, petrolul și obligațiunile au răspuns în consecință, dar poate că trăsătura mai remarcabilă a reacției este cât de mut a fost, cel puțin până acum. Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, iar evaluările din piețe conduc spre rupere, către o criză majoră.

De ce așa? O explicație este că, oricât de gravă devine încăierarea, rațiunea va prevala în cele din urmă. În război, este întotdeauna neînțelept să mizezi pe triumful final al rațiunii asupra răzbunării, dar asta este. Piețele vor să creadă în final fericit.

Invazia Ucrainei de către Putin ne-a precondiționat să credem că războaiele localizate pot fi purtate fără daune economice nejustificate.

Mutarea inteligentă a Ucrainei care îl surprinde pe Putin: Rusia pierde 100 de milioane de dolari dintr-o lovitură

Înțărcarea Europei de dependența de gazul rusesc s-a dovedit dureroasă și costisitoare, dar nu imposibilă și a declanșat doar cea mai ușoară recesiune. Economiile occidentale s-au dovedit surprinzător de rezistente.

Riscul geopolitic crescut este doar cel mai evident dintre ele. Creșterea rivalității superputeri a coincis cu un număr tot mai mare de războaie regionale de proxy. Între timp, creșterea lentă găsește economia globală plină de datorii, atât publice, cât și private, și nici o cale aparentă dincolo de inflație și/sau incapacitatea de a le achita.

Rezervele fiscale sunt epuizate, guvernele care se străduiesc să abordeze ratele ridicate ale datoriei/PIB. Multe guverne sunt doar la un șoc economic în plus de dezastrul total.

Unii oameni își atacă zilnic un organ, fără să știe: Mortalitatea a crescut cu 400%, existând 2 cauze

Prăbușirea imobiliară indusă de datorii din China a provocat o oprire bruscă a începuturilor de locuințe, comparabilă cu cea care a cuprins SUA în timpul crizei financiare globale.

În cele din urmă, atacurile ar putea copleși apărarea, făcând ca infrastructura financiară principală, cum ar fi sistemele de plată, să se prăbușească sub presiune. Practic toți banii sunt digitali în zilele noastre; efectele ar fi catastrofale.

Acest tip de Armaghedon financiar poate fi considerat doar un risc secundar, dar tot așa era și posibilitatea unei pandemii globale. Există o glumă veche despre FMI că, dacă crezi opusul a ceea ce prognozează, vei avea dreptate în general. Armageddonul financiar mondial este după colț și așteaptă încă un șoc să se dezlănțuie.

Quarterly Report - Editia 4

WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
Oppo a lansat telefoanele de buget cu performanțe bune. La ce preț se vând și ce știu sa facă
Oppo a lansat telefoanele de buget cu performanțe bune. La ce preț se vând și ce știu sa facă
Oppo a lansat recent noua serie de telefoane mid-range Reno12 în China, acestea fiind echipate cu procesoare și sisteme de camere noi. Telefoanele se remarcă printr-un design subțire, cu...
#criza financiara mondiala, #criza economica mondiala, #armageddon, #criza financiara, #Razboi Israel Gaza, #razboi Ucraina , #criza economica mondiala