Cele mai bune măsuri ca să înfrunţi o criză financiară personală. De ce trebuie sa maximizezi economiile de lichidităţi

Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 08:30
13667 citiri
Cele mai bune măsuri ca să înfrunţi o criză financiară personală. De ce trebuie sa maximizezi economiile de lichidităţi
Cu o documentare corectă poţi transforma o potențială tragedie financiară într-un eșec doar temporar FOTO Pixabay.com

Gândul de a fi lovit de un eveniment negativ major, care ți-ar putea afecta finanțele (cum ar fi pierderea locului de muncă, o boală, un accident de mașină etc.) poate ține pe oricine treaz în timpul nopţii.

Cu toate acestea, această perspectivă neplăcută și dincolo de controlul tău devine mai puțin amenințătoare dacă ești pregătit corespunzător.

Ziare.rom îţi explică in cadrul rubricii Banii tai care sunt paşii cei mai importanţi pentru a face față unei crize financiare personale, conform specialiştilor din industria bancară.

Un buget lunar este esențial pentru a-ți urmări sănătatea financiară

  • examinați-vă facturile pentru a vedea unde ați putea cheltui banii pe care nu trebuie să-i cheltuiți și plătiți-le la timp;
  • faceți o prioritate să plătiți datoria cardului de credit și să căutați carduri cu dobânzi mai mici;
  • faceți socotelile corespunzătoare a tuturor lucrurilor, de la casă până la sănătate, pentru a evita problemele costisitoare ulterioare.

Maximizează economiile de lichidităţi

Conturile de numerar, cum ar fi conturile curente, de economii și de pe piața monetară, precum și certificatele de depozit și investițiile guvernamentale pe termen scurt vă vor ajuta cel mai mult într-o criză.

Veți dori să apelați mai întâi la aceste resurse, deoarece valoarea lor nu fluctuează în funcție de condițiile pieței, spre deosebire de acțiuni, fonduri indexate, fonduri tranzacționate la bursă și alte instrumente financiare în care este posibil să fi investit.

Banii de urgenţă

Dacă nu știi exact câți bani intră si ies din casă, nu vei ști de câți bani ai nevoie pentru fondul tău de urgență. Un buget de urgenţă nu este un părinte – nu poate și nu vă va forța să vă schimbați comportamentul – dar este un instrument util care vă poate ajuta să decideți dacă sunteți mulțumit încotro se îndreaptă situația financiară personală.

Fă-ți un bilanț al produselor pe care le ai și maximizează valoarea acestora

Aveți mâncare suplimentară în casă pe care să o puteți planifica pentru a vă reduce facturile la alimente? Aveți carduri cadou sau recompense de la un card de credit? Toate aceste active te pot ajuta să-ți scazi cheltuielile lunare, dar numai dacă știi ce ai și le folosești cu înțelepciune. Știind ce ai, te poate împiedica să cumperi lucruri de care nu ai nevoie.

Cum stai cu asigurările

O poliţă de asigurare solidă, care are o acoperire cât mai canalizată pe necesitatile tale, poate împiedica o criză financiară personală.

O poliță de asigurare de invaliditate poate fi indispensabilă dacă suferiți de o boală semnificativă sau de o rănire care vă împiedică să lucrați, iar o poliță umbrelă vă poate oferi acoperire acolo unde celelalte polițe sunt insuficiente.

Viața este imprevizibilă şi dacă poți face ceva pentru a evita dezastrul este să fii pregătit și atent. Cu o documentare corectă poţi transforma o potențială tragedie financiară într-un eșec doar temporar!

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Prognozele analiștilor pentru anul 2024 – TradeVille
Prognozele analiștilor pentru anul 2024 – TradeVille
Prognozele Analiștilor Pentru Anul 2024 Analiștii CFA se așteaptă ca economia românească sa înregistreze o creștere economica de peste 2% in 2024, o estimare ușor mai prudenta decât...
Finanțele relansează programul Fidelis la BVB. Donatorii de sânge pot investi de la minimum 500 de lei în titlurile statului, cu o dobândă de 7%
Finanțele relansează programul Fidelis la BVB. Donatorii de sânge pot investi de la minimum 500 de lei în titlurile statului, cu o dobândă de 7%
Ministerul Finantelor (MF) deruleaza, incepand de ieri, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a 15-a oferta publica de vanzare de titluri de stat Fidelis, pana pe 1 martie. Prin intermediul...
#criza financiara, #economii, #buget, #polita de asigurare, #mancare, #carduri , #Banca