Senatorii care ajută refugiații ucraineni primesc 5 zile libere plătite: ”Va contribui semnificativ la creșterea imaginii instituției”

Luni, 07 Martie 2022, ora 17:45
3429 citiri
Senatorii care ajută refugiații ucraineni primesc 5 zile libere plătite: ”Va contribui semnificativ la creșterea imaginii instituției”
Senatorii pot primi 5 zile libere pe lună FOTO Facebook / IGSU

Senatorii care se vor implica în activităţile de voluntariat dedicate asistenţei şi preluării refugiaţilor ucraineni vor primi zile libere, potrivit unui memorandum intern votat luni, 7 martie.

Memorandumul, care a fost votat în unanimtate de Biroul Permanent al Senatului, prevede ca ”Senatul României să vină în sprijinul autorităţilor, în această perioadă de criză umanitară, prin oferirea de zile libere angajaţilor care doresc să se implice în activităţile de voluntariat dedicate asistenţei şi preluării refugiaţilor”.

Potrivit documentului, angajaţii Senatului care vor desfăşura activităţi de voluntariat vor putea beneficia de maximum cinci zile libere plătite pe lună, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina.

„Zilele libere vor fi acordate în baza unui document doveditor al activităţii de voluntariat desfăşurate (va fi decis în urma consultărilor cu autorităţile locale)”, se mai arată în document.

Conform memorandumului, Senatul României prin Secretariatul General va lua legătura cu autorităţile competente, Prefectura, Primăriile de sector, pentru a obţine informaţii legate despre centrele de primire a refugiaţilor de pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi a primi datele de contact ale coordonatorilor, iar toate aceste informaţii vor fi furnizate tuturor angajaţilor Senatului României, printr-o campanie internă de informare, prin intermediul căreia se va face un apel la solidaritate şi implicare în vederea colaborării în această acţiune umanitară.

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, a precizat că implicarea senatorilor va contribui va creșterea imaginii instituției.

”Prezenta propunere va contribui semnificativ la creşterea imaginii instituţiei Senatul României, demersul reprezentând dovada solidarităţii, unităţii şi implicării la toate nivelurile. Implementarea acestei măsuri, va marca o premieră în activitatea instituţiei şi va contribui, la nivel extern, la poziţionarea instituţiei ca o instituţie deschisă, ce este mereu aproape de oameni şi care răspunde rapid în situaţii de criză. De asemenea, la nivel intern măsura va transmite şi sublinia în cultura organizaţională valori precum implicare civică, solidaritate, generozitate şi unitate”, a spus Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nu vom avea serviciu militar obligatoriu, susține Nicolae Ciucă. "Așa ceva este foarte greu de realizat"
Nu vom avea serviciu militar obligatoriu, susține Nicolae Ciucă. "Așa ceva este foarte greu de realizat"
Reintroducerea serviciului militar obligatoriu este greu de implementat, pentru că România are deja o armată profesionistă, a declarat la B1 TV Nicolae Ciucă. Președintele Senatului a...
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni, 15 aprilie, că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene se apropie de final. ”Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea...
#criza Ucraina, #refugiati, #senatori, #zile libere, #voluntariat, #Alina Gorghiu , #stiri politice