Criză de ouă într-o mare țară din Europa. Blocajele de aprovizionare, cauzate de costurile mari de producție

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 15:05
4093 citiri
Criză de ouă într-o mare țară din Europa. Blocajele de aprovizionare, cauzate de costurile mari de producție
Criza de ouă în Germania din cauza costurilor mari cu întreținerea fermelor de găini FOTO

De Crăciun, rafturile de ouă din supermarketurilor germane ar putea fi goale, este semnalul de alarmă tras de fermieri.

Blocajele de aprovizionare sunt iminente, situația fiind agravată și de gripa aviară, avertizează fermierii germani.

Stațiile de ambalare și industria produselor cu ouă întâmpină dificultăți considerabile în aprovizionarea pieței germane cu mărfuri. Situația aprovizionării este agravată de gripa aviară.

Potrivit Asociației Federale a producătorilor de ouă Bundesverband Ei (BVei), o îmbunătățire a situației nu se întrevede.

Ouăle din producția germană devin din ce în ce mai rare. BVei a avertizat cu privire la blocajele aprovizionării cu un an în urmă, dar și în primăvara acestui an, iar acum aceste blocaje apar de fapt, potrivit ziarulromanesc.

În ferme, numărul păsărilor au scăzut semnificativ, relatează Lebensmittel Zeitung din cauza costurilor mai mari ale furajelor și energiei. Potrivit participanților la piață, costul adăpostirii a 20.000 de găini ouătoare s-a dublat, ajungând la 200.000 de euro.

Potrivit BVei, în 2021 existau aproximativ 1.900 de ferme de găini ouătoare cu peste 3.000 de animale fiecare, care au produs aproximativ 14,4 miliarde de ouă în valoare de un miliard de euro. Însă numărul puilor eclozați în Germania a scăzut la 29,4 milioane de animale în 2021, după 40,5 milioane în anul precedent.

Situația fără precedent va duce la prețuri foarte mari pentru ouă și produse din ouă. În această situație specială, comercianții cu amănuntul au fost avertizați că respectarea cantităților convenite prin contract nu mai este accesibilă.

Eveniment Quarterly Report

Germania în 2023: mai extremistă și mai antidemocratică
Germania în 2023: mai extremistă și mai antidemocratică
Ce gândește centrul societății? Fundația Friedrich Ebert găsește în mod regulat răspunsuri la această întrebare în cadrul unui studiu pe termen lung. Constatările actuale sunt...
Rabinii europeni își mută sediul în fosta capitală nazistă
Rabinii europeni își mută sediul în fosta capitală nazistă
Rabinii din Europa își mută la München sediul, care vreme de 67 de ani s-a aflat la Londra. Momentul, relevant pentru viața evreiască din Germania, este umbrit de o controversă în jurul...
#criza, #oua, #Germania, #fermieri, #craciun , #Germania