”Am reuşit să îi deschid fălcile cât să îmi scot capul” Cum a scăpat un bărbat de atacul unui crocodil

Marti, 30 Mai 2023, ora 16:15
2411 citiri
”Am reuşit să îi deschid fălcile cât să îmi scot capul” Cum a scăpat un bărbat de atacul unui crocodil
FOTO The Moscow Time

Un australian a scăpat cu viaţă după ce a fost atacat de un crocodil de apă sărată în timp ce făcea snorkeling într-un resort exclusivist din statul Queensland, informează marţi Bbc.com.

Marcus McGowan, în vârstă de 51 de ani, a povestit în detaliu cum a reuşit să-şi scoată capul dintre fălcile prădătorului, suferind laceraţii. El a fost transportat cu elicopterul la un spital din apropiere, iar mai târziu mutat la Cairns pentru tratament suplimentar.

Deşi atacurile crocodililor sunt neobişnuite în Australia, în ultimele luni au fost înregistrate mai multe. McGowan a declarat că se afla în apă cu un grup de persoane la aproximativ 28 de kilometri de Insula Haggerstone, în apropiere de Cape York, când a fost muşcat din spate.

"Am crezut că este un rechin, dar când m-am întins, mi-am dat seama că era un crocodil. Am reuşit să îi deschid fălcile suficient de mult cât să îmi scot capul", a povestit bărbatul într-o declaraţie. Crocodilul - despre care se crede că era un pui - a atacat din nou, dar bărbatul a reuşit să-l respingă, însă a fost muşcat de mână.

Departamentul de mediu din Queensland a declarat că va investiga incidentul, însă "crocodilii din largul oceanului pot fi dificil de localizat, deoarece animalele călătoresc adesea zeci de kilometri pe zi".

Haggerstone Island Resort se descrie drept "un resort de lux exclusivist, deţinut de o familie". Întreaga insulă, situată la aproximativ 600 km nord de Cairns, poate fi închiriată la preţul de 7.600 de dolari australieni (4.979 de dolari americani) pe noapte.

Crocodilii sunt obişnuiţi în nordul tropical al Australiei, unde au avut loc o serie de atacuri în ultima vreme. În februarie, rangerii au împuşcat un crocodil de 4,2 metri care a atacat un bărbat şi i-a mâncat câinele la o rampă pentru ambarcaţiuni izolată la nord de Cairns.

De asemenea, la începutul acestei luni, rămăşiţele pescarului Kevin Darmody, în vârstă de 65 de ani, au fost găsite în interiorul unui crocodil de 4,1 metri pe râul Kennedy, aflat în apropiere - acesta fiind cel de-al 13-lea atac mortal din Queensland de la debutul înregistrărilor, în 1985.

În Queensland, "crocodilii problemă" sunt îndepărtaţi din zonele în care ameninţă siguranţa publică şi, în cazuri rare, eutanasiaţi. De când vânătoarea de crocodili a fost interzisă în 1974, populaţia de crocodili din acest stat şi-a revenit de la un minim de aproximativ 5.000 de exemplare la aproximativ 30.000 în prezent.

Eveniment Quarterly Report

Vapor cu motor, lovit și răsturnat de o balenă. Un bărbat a murit și altul a fost rănit
Vapor cu motor, lovit și răsturnat de o balenă. Un bărbat a murit și altul a fost rănit
O balenă a lovit un vapor, în largul coastei de est a Australiei, sâmbătă, 30 septembrie, şi a cauzat moartea unui bărbat şi rănirea altuia. Cei doi bărbaţi se aflau la bordul unui...
Influent politician sârb, spionat din dronă în timpul unei misiuni secrete în Kosovo. Soldații din subordine au ucis un polițist VIDEO
Influent politician sârb, spionat din dronă în timpul unei misiuni secrete în Kosovo. Soldații din subordine au ucis un polițist VIDEO
Ministrul de Interne din Kosovo, Xhelal Svecla, a publicat un videoclip care îl arată pe vice-liderul partidului Lista Sârbă din nordul Kosovo, Milan Radoicic, printre membrii grupului care au...
#Crocodil, #atac, #Australia , #Australia