Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 18:53
2096 citiri
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
SUA și Franța au promis suplimentarea trupelor în România dacă situația se deteriorează FOTO Facebook / Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, vicepreședinte al USR, consideră că este necesară convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru a discuta situaţia de securitate de pe flancul estic al NATO.

Mesajul lui Stelian Ion, transmis joi, 20 ianuarie, pe Facebook, vine în contextul în care liderul SUA și al Franței au vorbit despre suplimentarea trupelor NATO în România.

”Preşedintele Iohannis ar trebui să convoace de urgenţă CSAT pentru a discuta situaţia de securitate de pe flancul estic al NATO. Cele două mesaje transmise astăzi de Klaus Iohannis pe Twitter, prin care salută anunţurile făcute de preşedinţii Joe Biden şi Emmanuel Macron privind prezenţa militară în România, nu ţin loc nici de decizie strategică, nici de analiză de securitate. Ar fi o dovadă de iresponsabilitate politică şi inconştienţă ca preşedintele să aştepte să se deterioreze situaţia din estul Europei şi abia apoi să convoace şedinţa CSAT”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat joi, pe Twitter, atât anunţul omologului american, Joe Biden, privind creşterea prezenţei militare americane în România, pe flancul de est al NATO, ”dacă situaţia de securitate se deteriorează”, cât şi anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franţei de a participa cu trupe NATO pe teritoriul României.

#CSAT, #stelian ion, #USR, #flancul estic nato, #Franta, #SUA, #trupe romania, #presedintele klaus iohannis , #Stiri Stelian Ion