Dacian Cioloș, „mitraliat” de CTP după plecare din USR: „Nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid”

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 09:04
5110 citiri
Dacian Cioloș, „mitraliat” de CTP după plecare din USR: „Nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid”
Cristian Tudor Popescu FOTO Facebook/Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24, anunțul demisiei lui Dacian Cioloș din USR și formarea de către fostul prim-ministru a unui nou partid politic. Gazetarul spune că Cioloș pleacă din partid pentru că „nu a reușit să-și facă propriul cerc restrâns” și pentru că „a văzut că dispare politic”.

„Nu era o nevoie imperioasă de așa ceva? Nu simțeați că e nevoie de încă un partid? Vine să împlinească o cerință națională, în momentul de față, domnul Cioloș.

Gazetarul a spus, de asemenea, că Dacian Cioloș a luat hotărârea să părăsească partidul pentru că nu a reușit să-și facă „propriul cerc restrâns”.

„Eu i-am votat pe oamenii ăștia în 2019, la alegerile europarlamentare – USR se numeau atunci. Chiar am crezut, atunci, pentru scurtă vreme, au avut grijă să mă liniștească, să mă dezamăgească rapid. Dar pentru scurtă vreme am crezut că ar putea să fie o soluție.

De altfel, am spus atunci că îi votez pentru că nu știu ce-o să facă. În ce-i privește pe PSD și pe PNL, am zis că pe-ăștia îi știu. USR mi-au demonstrat acum ce știu să facă.

Domnul Cioloș a spus, acum, plecând, «Vedem un cerc restrâns de membri care-și consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile electoratului reformist al USR».

Păi cercul ăsta restrâns are un singur mare defect – că în el n-a reușit să intre domnul Cioloș. Adică domnul Cioloș nu a reușit să-și facă propriul lui cerc restrâns în partid și au reușit domnii imediat invocați de un alt membru USR, domnii Barna, Ghinea și Drulă.

Ei trei sunt considerați triumviratul care conduce acolo. Asta e problema domnului Cioloș, care spune mai departe că «nici dorința, nici maturitatea de accepta greșelile trecutului nu se vede». Ba da! Se vede, după părerea mea.

Iată, de pildă, la un membru marcant al USR PLUS, și binecunoscut, de altfel, domnului Cioloș, domnul Vlad Voiculescu, care s-a maturizat remarcabil. Când domnul Cioloș și-a luat catrafusele și a plecat, împreună cu alți cinci sau patru europarlamentari, deci oameni cu funcție și bănuț zdravăn de la Bruxelles, domnul Vlad Voiculescu, care a fost pus ministru de două ori de Dacian Cioloș, i-a spus cu maturitate «Adio, că nu rămân cu tine, Dacian!».

Rămâne în USR și-l înțeleg de ce. Rămâne pentru că acești domni care au plecat cu domnul Cioloș au funcții. Au funcții, au lefuri mari la Bruxelles. Vlad Voiculescu nu are decât funcția de la Capitală, unde este șef USR pe București. Dacă pleacă de acolo rămâne liber cugetător.

E o hotărâre cu adevărat matură a domnului Voiculescu”, a declarat gazetarul.

Întrebat dacă noua construcție politică a lui Cioloș are vreo șansă, gazetarul a răspuns cu un nu categoric.

„Dânsul a câștigat alegerile, a devenit președintele USR PLUS și după aceea, într-un gest care n-a fost egalat decât de Emil Constantinescu în istoria politică a României, pur și simplu a plecat de acolo după trei luni.

Nici măcar n-a încercat să facă ceva după ce a fost votat de oamenii ăia în mod democratic. Cum să pleci după trei luni? Sigur că e greu să reformezi așa cum vezi tu partidul ș.a.m.d., dar nu pleci după trei luni.

A plecat pentru că a văzut că dispare politic. Că nu reușește să-și impună oamenii. Nu reușește să-și facă el cercul intern restrâns”, a mai spus CTP.

#ctp, #Cristian Tudor Popescu, #Ciolos, #demisie, #USR , #politica interna
Comentarii