CTP a descoperit jucătoarea din tenis care posedă "arme nucleare"

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 12:44
3801 citiri
CTP a descoperit jucătoarea din tenis care posedă "arme nucleare"
CTP are o noua favorita FOTO facebook

Jucătoarea franceză de tenis Caroline Garcia, principala favorită, şi americanca Alycia Parks (79 WTA) vor disputa duminică finala turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 225.480 de euro.

Sâmbătă, în semifinale, Garcia, numărul cinci mondial, a trecut în două seturi simetrice, 6-2, 6-2, de columbianca Maria Camila Osorio, în timp ce Parks s-a impus în faţa belgiencei Maryna Zanevska (93 WTA), cu 6-3, 7-6 (7/4).

Parks, în vârstă de 22 de ani, este jucătoarea care l-a impresionat pe Cristian tudor Popescu, care a lansat cuvinte măgulitoare la adresa ei.

„Țineți minte niște cuvinte: Alycia Parks, US of America, 21 de ani, 133 WTA în acest moment. E mult de când n-am mai văzut o jucătoare posesoare de asemenea arme nucleare. Dacă va avea și un antrenor pe măsură, veți auzi numele Alycia Parks tot mai des și tot mai sus.

Asta scriam acum 3 luni, pe 6 octombrie 2022, despre o jucătoare de tenis de care nu auzise nimeni. Și iat-o acum pe Alycia în finala turneului WTA de la Lyon, în care o va înfrunta pe franțuzoaica nr. 5 mondial, Caroline Garcia, campioana campioanelor de anul trecut.

În semifinala cu experimentata belgiancă Marina Zanevska, Parks a alternat execuțiile excepționale cu momente de pierdere a concentrării care au făcut-o să rateze și 2 mingi de meci și să se uite insistent spre loja ei. Încă nu reușește să fie compactă psihic pe o perioadă lungă în meci. Cum spuneam și în articolul precedent, acestui talent scânteietor îi trebuie un alt antrenor, altul decât tatăl ei, Michael Parks, cel ce o pregătește de mică. Mare lucru dacă mr. Parks ar avea tăria să ia această decizie care doare. Alycia a împlinit 22 de ani...", a scris CTP pe Facebook.

#ctp, #Alycia Parks, #arme nucleare, #tenis, #jucatoare, #laude, #finalista Lyon , #stiri tenis