CTP explică: "De ce numărul de cretinetzi și netanderthali diferă sensibil de la Facebook la Youtube"

Duminica, 17 Decembrie 2023, ora 19:18
20203 citiri
CTP explică: "De ce numărul de cretinetzi și netanderthali diferă sensibil de la Facebook la Youtube"
Cristian Tudor Popescu FOTO facebook

Cristian Tudor Popescu a încercat să explice, într-o postare pe facebook, care e diferența dintre un anumit segment al următoritorilor săi.

Sub titlul "Prostie netă, poză brută", CTP explică în stilul său caracteristic "de ce numărul de cretinetzi și netanderthali diferă sensibil de la Facebook la Youtube".

"Prostie netă, poză brută

M-am tot întrebat de ce pe net numărul de cretinetzi și netanderthali diferă sensibil de la Facebook la Youtube. De ce sunt mai mulți tâmpiți, abjecți, antisemiți, xenofobi, gândirofobi, românoși, ticăloși, fani Putin pe youtube decât pe fbk, printre cei care postează la textele și video-urile subsemnatului.

Am găsit un răspuns: pentru că pe youtube e cu imagini, cu poze în mișcare pe care netanderthalii le înțeleg mult mai lesne, aidoma strămoșilor neanderthali, autori, pe pereți de stânci și peșteri, ai desenelor zise azi rupestre, înainte de a se inventa scrisul. Căci, pe fbk, public texte, unele ceva mai lungi decât un sms, și cititul e o operație mult mai anevoioasă.

Pentru acest soi de humanoizi e adevărată zicătoarea de presă „O poză face cât 1000 de cuvinte”, care vine, de altfel, dintr-un domeniu al manipulării fățișe, publicitatea, fiind folosită în premieră într-o reclamă americană acum mai bine de 100 de ani. Nu și pentru un om inteligent și de bun-simț, pentru care o fotografie, chiar netrucată, fie și animată, este reducționistă, decupează, taie brutal un fragment din realitatea spațiu-timp, în vreme ce 1000 de cuvinte, sau chiar mai puține, bine gândite, pot aduce nuanțe și interpretări inaccesibile doar pe bază vizuală.

Pe scurt, cei proști și cei răi prizează mai bine imagini decât cuvinte", este postarea jurnalistului.

Quarterly Report - Editia 4

Românii, muncitori dar expuși la sărăcie
Românii, muncitori dar expuși la sărăcie
România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din UE. Deși muncesc cel mai mult dintre europeni, românii prezintă un risc mai mare de sărăcie, observă o analiză a Fundației...
O ucraineancă a luptat pentru România la Europene. Ce medalie a obținut
O ucraineancă a luptat pentru România la Europene. Ce medalie a obținut
Sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zelenykh a câştigat medalia de bronz la cat. 65 kg, vineri, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Baku (Azerbaidjan), după ce a...
#ctp, #dilema, #cretinetzi, #diferenta, #Facebook, #YouTube, #Romania , #stiri media