CTP, despre încercarea BOR de a bloca legile Educației: „Înaltele fețe bisericești mint astfel cu același tupeu ca Federația Maghiară de Fotbal”

Joi, 23 Martie 2023, ora 13:59
6371 citiri
CTP, despre încercarea BOR de a bloca legile Educației: „Înaltele fețe bisericești mint astfel cu același tupeu ca Federația Maghiară de Fotbal”
De-a lungul vremii, CTP a avut mai multe „confruntări” cu BOR „FOTO Facebook / Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a criticat joi, 23 martie, intenția Bisericii Ortodoxe Române (BOR) de a bloca legile Educației, pe care le acuză că ar promova „ideologia de gen”, „diversitatea sexuală” și „transgenderismul”. CTP acuză BOR de fake news, „ba chiar fuck news”.

Gazetarul acuză BOR că minte pe acest subiect, arătând că în textul legii Educației nu se vorbește nicăieri despre ideologie de gen ori diversitate sexuală.

„Înaltele fețe bisericești mint astfel cu același tupeu ca Federația Maghiară de Fotbal, care a trâmbițat că UEFA aprobă punerea hărții Ungariei Mari pe steagurile suporterilor – un fake news, ba chiar un fuck news în toată regula, întrucât UEFA n-a aprobat și nici nu are de gând să aprobe vreo hartă.

Sfințiile lor se mai întâlnesc și cu un alt spirit, cel al craniului vorbitor al Kremlinului, Zaharova, apărătoare vajnică a fantomaticei limbi moldovenești.Căci, stimați cititori, nicăieri în textul ziselor legi ale Educației nu există sintagmele de mai sus, și cu atât mai puțin promovarea lor. Singurele referiri la diversitate sunt acestea:

'Diversitatea – respectarea și valorizarea diferitelor perspective culturale, etnice, identitare, a sensibilității și empatiei, alături de întărirea și pozitivarea imaginii de sine individuale și colective';

'Promovarea diversității ca resursă de învățare, pentru a genera elevilor atitudini incluzive și tolerante', față de care nu știu ce om întreg la cap ar avea ceva de obiectat”, notează CTP într-un mesaj pe Facebook.

„Biserica vorbește despre inexistențe ca și cum ar fi reale”

Mai departe, gazetarul notează modul în care Biserica „face exact ce știe mai bine”, referindu-se la faptul că „vorbește despre inexistențe ca și cum ar fi reale”. Totodată, acesta arată ironia modului în care BOR se arată deranjat de libertatea de gândire asigurată de lege. De asemenea, acesta amintește modul în care religia s-a opus, de-a lungul istoriei la revoluția științifică.

„BOR e deranjată și de exprimarea: 'principiul libertății de gândire și al independenței față de ideologii, dogme religioase și doctrine politice'. Aici, e de înțeles: libertate de gândire să fie, dar nu față de dogmele religioase. Spre deosebire de ideologii și doctrine politice, dogmele bisericii trebuie înfipte în creierii elevilor, deoarece 'știința europeană însăși a încolțit nu în pofida creștinismului, ci chiar în solul său, datorită lui'.

Fenomenal, da-mi-aș pământ pe piept cu lingurița! Din nou marile spirite se întâlnesc: așa cum Kremlinul susține că n-a atacat niciodată Ucraina, ci o ajută să se elibereze de ea însăși prin 'bombardamente delicate', BOR zice că cei 1000 de ani de beznă sângeroasă a minții, scurși între apusul civilizației greco-romane și revoluția științifică din secolele XVI-XVII, sunt solul din care a răsărit știința. Da, poate din solul îngrășat cu cenușa nenumăraților gânditori independenți, nenumăraților Giordano Bruno care au îndrăznit să raționeze dincolo de dogmele religioase, fiind, pe cale de consecință, arși pe rug. Și mai sunt de adăugat cei peste 300 de ani, cât i-au trebuit bisericii creștine să îl absolve pe Galilei de vina că a spus: 'Pământul se rotește în jurul Soarelui, nu invers'”, mai notează CTP.

„Putin și Xi Jinping vor să-și apere regimurile totalitare”

Jurnalistul își imaginează apoi cum ar arăta o întâlnire dintre purtătorul de cuvânt al BOR și șefa MAE din Rusia, Maria Zaharova, explicând mai departe cum dictatorii încearcă să-și apere „cu orice preț” regimurile totalitare.

„Cred că ar fi la fel de fecundă ca întâlnirea dintre Putin și Ping o cină creștină, tetatet, cu împărtășire de idei și sentimente, între purtătorul de cuvânt BOR și Sfânta Maria Zaharova.

Ce leagă Rusia de China? Sunt rase diferite, limbi și culturi net diferite, civilizații, la fel. China e comunistă, Rusia a încetat să mai fie. Au în spate un trecut considerabil de relații tensionate – chiar în timpul întâlnirii Putin-Ping, Beijingul invită la o întâlnire la vârf, în luna mai, Kazakhstanul, Kîrgîzstanul, Uzbekistanul și Tadjikistanul, componente ale fostei URSS.

Analiștii vorbesc despre geostrategii, militărie, economie, resurse, tehnologie, care ar coagula alianța Beijing-Moscova. Contează și acestea, dar factorul comun principal, care poate să strângă în jurul tandemului sino-rus și pe alții, Coreea de Nord, Iran, Ungaria, Arabia Saudită, Siria, este Dictatura. Ceea ce vor să apere cu orice preț Vladimir Putin și Xi Jinping sunt propriile regimuri totalitare, în care orice persoană să poată fi săltată de stat peste noapte și băgată în pușcărie sau direct în mormânt.

După Francis Fukuyama, filosoful festivist care ne învăța acum 30 de ani că democrația liberală a învins și se va extinde pe tot globul, iată că și prezicerea lui Samuel Huntington e contrazisă de realitate: secolul XXI nu va fi al ciocnirii civilizațiilor, ci al înfruntării dintre democrații – fără SUA, dacă Trump ajunge din nou președinte – și blocul dictaturilor. Poate cea din urmă”, a conchis CTP.

CTP face haz de necaz: ”Biștoghan Băsescu, lambaula Udrea, bambaloi Geoană, ştromfoibăl Iliescu. Hu, hu, za, za. Ştonc Rumania”
CTP face haz de necaz: ”Biștoghan Băsescu, lambaula Udrea, bambaloi Geoană, ştromfoibăl Iliescu. Hu, hu, za, za. Ştonc Rumania”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a repostat pe rețelele sociale un text pe care l-a scris în trecut, făcând astfel haz de necaz în legătură cu situația politică din România înainte de...
CTP pune presiune pe Marcel Ciolacu: ”Ce spune eroul Revoluției de la Buzău?”
CTP pune presiune pe Marcel Ciolacu: ”Ce spune eroul Revoluției de la Buzău?”
Printr-o postare pe Facebook, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a subliniat lipsa de reacție a premierului Marcel Ciolacu în legătură cu câteva declarații ale unor colegi de partid din PSD....
#ctp, #legile Educatiei, #Cristian Tudor Popescu, #diversitate de gen, #biserica romana, #BOR , #scoala