CTP, despre Klaus Iohannis: "Un belfer care se lăfăie în lux, cel mai detestat președinte din istoria României"

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 08:27
6767 citiri
CTP, despre Klaus Iohannis: "Un belfer care se lăfăie în lux, cel mai detestat președinte din istoria României"
Cristian Tudor Popescu il face praf pe Iohannis FOTO facebook

Cristian Tudor Popescu îl critică dur pe Klaus Iohannis, fiind profund dezamăgit de activitatea și comportamentul lui.

El recunoaște că a fost încântat de alegerea lui în 2014, dar că Iohannis a compromis nu doar noțiunea de neamț, ci și pe cea de profesor.

"Belferul, ecologul drept, doctorul...

Klaus Iohannis reușește să fie cel mai detestat președinte din istoria României. Răul pe care l-a făcut e cu atât mai mare cu cât în „neamțul” Iohannis s-au pus speranțele cele mai mari.

Când a fost ales, în 2014, mi s-a părut un miracol, un „vânt fermecat”, cum spuneam atunci. Un etnic neromân în fruntea țării era un triumf al poporului român, după deceniile de naționalism ceaușist burebistic, xenofob, antioccidental. Nu-mi făceam iluzii în legătură cu persoana Iohannis, avusesem o discuție cu el și văzusem de ce nu e în stare în campania electorală.

Dar îmi spuneam că, cu presupusa tenacitate și rigoare germanice, va fi mai bun ca președinte.

În cele două mandate, pe lângă ideea de „neamț”, Iohannis avea s-o compromită și pe cea de profesor.

Omul acesta nu e profesor, n-a fost niciodată. E un belfer care se lăfăie în lux. Un profesor adevărat n-ar fi ținut rezervat-blocat de peste 20 de ani, de pe vremea când ajunsese primar, postul de profesor de fizică la liceul Samuel Brukenthal din Sibiu, unde n-a putut să vină titular niciun cadru tânăr, doar suplinitori. Un profesor n-ar fi putut să arate atâta nepăsare, până la dispreț, față de școală și cadrele didactice. Cea mai recentă probă: ministrul Deca, trimisa președintelui la Educație, declară: „PNL își dorește ca toate promisiunile făcute cadrelor didactice și personalului din învățământ să poată fi ținute. Facem toate eforturile, împreună cu reprezentanții profesorilor”. Deci, după ce guvernul Ciucă, ca să pună capăt grevei, a jurat că le mărește profesorilor salariile la reluarea anului școlar, am ajuns în decembrie, și PNL ne anunță că se pregătește să-și dorească să respecte ce-a promis. Adică să-i tragă-n piept pe profesori.

Lansatul și re-relansatul program prezidențial „România educată” a fost o ceață toxică. Rezultatele o arată implacabil: în primii 3 ani de mandat, 2015-2018, punctajele României la testele PISA s-au prăbușit, la Citire cu 6 puncte, la Științe cu 9 puncte, la Matematică cu nu mai puțin de 15 puncte. Din 2018 până în 2023, au stagnat. Reforma Iohannis: de la - la 0. Calitatea elevilor a scăzut dramatic. Potrivit aceleiași dne Deca, „avem o proporție importantă de analfabeți funcțional, fără minime competențe necesare pentru societatea actuală”. Ocupăm un prețios loc 2 din coada Europei. De ce? Pentru că, de fapt, niciun politician nu recunoaște importanța capitală a școlii și profesorilor. Pentru că sunt tacit tratați ca bugetari de mâna a doua sau chiar a treia.

Uitați-vă la cei de care depinde acum soarta României, la belferul Iohannis, la absolventul, în mai mult de un deceniu, al dreptului la Universitatea Ecologică, Ciolacu, și la doctorul Ciucă, produse pursânge ale sistemului de Educație ante și postdecembrist și așteptați-vă la ce ni se întâmplă. Iar cei care vor veni după ei, vor fi, garantat, și mai și", a scris CTP pe facebook.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

CTP, entuziasmat după eliminarea Soranei Cîrstea: "Nu-mi vine să-mi cred ochilor"
CTP, entuziasmat după eliminarea Soranei Cîrstea: "Nu-mi vine să-mi cred ochilor"
Sorana Cîrstea a fost eliminată în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Dubai. Românca, locul 22 WTA, a fost învinsă de Jasmine Paolini, locul 26 mondial. A fost 6-2, 7-6...
Reacția NATO la informațiile Bloomberg potrivit cărora România ar propune candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general al Alianței
Reacția NATO la informațiile Bloomberg potrivit cărora România ar propune candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general al Alianței
NATO a refuzat să comenteze informaţiile Bloomberg potrivit cărora România i-ar fi notificat pe aliaţi că propune candidatura preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general...
#ctp, #Iohannis, #rau, #belfer, #profesor, #praf, #critici , #stiri media