CTP, despre cea care putea fi cea mai bună jucătoare de tenis din istorie: "GOAT - căprița înjunghiată"

Duminica, 30 Aprilie 2023, ora 12:14
5924 citiri
CTP, despre cea care putea fi cea mai bună jucătoare de tenis din istorie: "GOAT - căprița înjunghiată"
Cristian Tudor Popescu FOTO facebook

Bărbatul care a înjunghiat-o pe fosta jucătoarea de tenis Monica Seles în timpul unui meci, la turneul de la Stuttgart, din 1993, a murit a cum o săptămână, la vârsta de 68 de ani.

Gunter Parche, fan înfocat până la obsesie al germanei Steffi Graf, a înjunghiat-o pe Seles în timpul unui meci disputat contra bulgăroaicei Magdalena Maleeva, deoarece a avut o antipatie incredibilă faţă de Seles după ce aceasta a învins-o pe Graf, în finala de la Roland Garros, din 1990.

Astăzi se împlinesc 30 de ani, de la tragicul eveniment care a marcat cariera uneia dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria tenisului.

Cristian Tudor Popescu a evocat acel moment, apreciind că Monica Seleș putea fi cea mai bună din istoria tenisului.

"GOAT – căprița înjunghiată

Astăzi, se împlinesc 30 de ani de când Monica Seles juca un sfert de finală, împotriva Manuelei Maleeva, în turneul de la Hamburg. În timpul unei pauze între game-uri, un spectator german, al cărui nume îl trec sub tăcere, a venit în spatele ei și i-a înfipt între umeri un cuțit de bucătărie pentru dezosat, lung și subțire, provocându-i o rană adâncă de aproape 4 cm.

În acel moment, la 20 de ani neîmpliniți, Seles era nr. 1 mondial autoritar din 1991, câștigând 8 titluri de Grand Slam. La Australian Open 1993 o învingea pentru a treia oară pe Steffi Graf într-o finală de GS. Lovea mingea pe backhand și forehand ținând racheta cu ambele mâini, într-un ritm infernal.

Autoritățile germane au declarat că individul era un fan dezaxat al lui Graf, care a vrut s-o împiedice pe Monica s-o mai bată pe Steffi. După 6 luni de detenție preventivă, a fost eliberat și tratat psihologic. A murit acum o săptămână. N-a făcut nicio zi de închisoare, fapt pentru care Seles a refuzat să mai joace vreodată în Germania. A părăsit Europa, primind cetățenia americană.

Cariera ei s-a rupt. După 2 ani de absență din tenis, în urma traumei psihice, a mai reușit să câștige doar un singur GS, Australian Open 1996. Potrivit multor specialiști, Monica Seles, acum în vârstă de 49 de ani, ar fi putut deveni GOAT, cea mai mare jucătoare de tenis din toate timpurile...", a scris el pe facebook.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ctp, #monica seles, #GOAT, #caprita injunghiata, #30 de ani, #incident , #stiri tenis