De ce crede CTP că la "Hristos a înviat!" creștinește e să spui a doua oară "Hristos a înviat!": "Orice altceva e de la Diavol"

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 11:09
9567 citiri
De ce crede CTP că la "Hristos a înviat!" creștinește e să spui a doua oară "Hristos a înviat!": "Orice altceva e de la Diavol"
Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO Facebook/ Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu analizează într-o postare pe pagina sa de pe Facebook urarea pe care creștinii o adresează de Paște, dar mai ales replica de care este urmată.

CTP este de părere că răspunsul "Adevărat a înviat" este unul necerut, care implică existența întrebării: este adevărat sau nu este adevărat că Hristos a înviat?

"Hristos a înviat a doua oară

Hristos a înviat! Pentru orice creștin, e mai mult decât o afirmație, e o proclamație, în care nu încape nici umbră de îndoială. Aidoma unei axiome în matematică, Hristos a înviat! nu are nevoie de nicio demonstrație, ESTE.

Replica însă, e un răspuns necerut, la o întrebare care nu se pune. Adevărat a-nviat! implică existența întrebării: este adevărat sau nu este adevărat că Hristos a înviat?

Învierea din morți a lui Iisus e dogma fundamentală a creștinismului. Fără ea, întreaga credință se prăbușește. De aceea, simpla întrebare de mai sus, care presupune un dubiu, este hulă. După Adevărat a-nviat! ar trebui ca un creștin adevărat să întrebe indignat: „De ce-mi spui asta? S-a pus vreo clipă problema că n-ar fi adevărat că Hristos a înviat?”.

Apoi, felul lipsit de respect față de Mântuitor în care e formulată Adevărat a-nviat! Subiectul nu e rostit, nu e nici măcar înlocuit printr-un pronume cu majusculă, El. Din „economie”?! E prea mult a se repeta numele Domnului? Poți să fii eliptic când vorbești de învierea lui Iisus?

Mai rău, așa mut cum este, subiectul Hristos nici măcar nu e așezat în capul vorbei, ca în Hristos a înviat!, acolo stă cuvântul „Adevărat”. Adevărul îl face viu pe Hristos sau Hristos este izvorâtorul de adevăr?

Iată de ce cred, eu, necredinciosul, că la Hristos a înviat! creștinește e să spui a doua oară Hristos a înviat! Orice altceva e de la Diavol", a scris Cristian Tudor Popescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Părere sinceră despre filmul Nasty: "Era bine dacă nu apărea CTP, acest Roland Gargarros"
Părere sinceră despre filmul Nasty: "Era bine dacă nu apărea CTP, acest Roland Gargarros"
„Băiatul rău al sportului”, „magnific”, „fermecător”, „temperamental”, „arogant”– sunt doar o parte dintre cuvintele folosite de-a lungul anilor de presa internaţională...
CTP, despre doctorul Cîrstoiu: "Corupt, plin de bani, un prostălău agresiv"
CTP, despre doctorul Cîrstoiu: "Corupt, plin de bani, un prostălău agresiv"
Cristian Tudor Popescu e de părere că PSD și PNL sunt disperate să scape de Cătălin Cîrstoiu, candidatul celor două partide la Primăria București. "PSD și PNL nu mai știu cum să...
#ctp, #urari Paste Romani, #crestini, #Hristos a inviat , #Paste