CTP, dezgustat de ce se întâmplă la Roland Garros: "O decizie hidoasă! Mă crucesc și cu stânga, și cu dreapta"

Luni, 05 Iunie 2023, ora 19:39
8734 citiri
CTP, dezgustat de ce se întâmplă la Roland Garros: "O decizie hidoasă! Mă crucesc și cu stânga, și cu dreapta"
Cristian Tudor Popescu. Foto: captura video Digi24

Cristian Tudor Popescu a văzut cum o decizie de neînțeles s-a luat pe terenurile de la Roland Garros.

Reputatul jurnalist a remarcat o fază care nu ar fi trebuit să se petreacă în sportul-alb: astfel, elevul lui Patrick Mouratoglou, danezul Holger Rune, a fost ajutat de arbitrul Kader Nouni, care efectiv i-a furat punctul lui Francisco Cerundolo.

Cristian Tudor Popescu vorbește și despre caracterul lui Rune, jucător care ar fi putut să semnaleze faptul că mingea a căzut de două ori.

"O decizie hidoasă

Acum o jumătate de oră, la Roland Garros, decizie încremenitoare a vechiului arbitru de scaun Kader Nouni. Argentinianul Francisco Cerundolo, după un prim set pierdut la tie-break în fața favoritului Holger Rune, câștigă clar setul următor.

În setul 3, este 2-1 pentru Rune, servește argentinianul. La minge de break pentru danez, Cerundolo trimite o dreaptă lungă și joasă, pe reverul lui Rune. Acesta nici vorbă s-o mai ajungă, mingea cade a doua oară pe teren, Rune dă în ea ca să se afle-n treabă, trimițând-o în terenul advers. Ca și Francisco, nu înțeleg ce poate să zică arbitrul.

Apoi, nu-mi vine să cred: cu vocea lui celebră, de trombon, Nouni îi dă punctul lui Rune!!! Cerundolo e năucit: cum, nu vezi că a căzut de două ori?!, îl întreabă pe arbitru. Calm, nepăsător, Nouni îi fură punctul argentinianului. Și setul, pentru că Francisco nu mai e în stare să se adune minute în șir.

La reluare, imaginea e teribilă: Rune a lovit mingea second touch pur și simplu din demivolé!, nici măcar cu rama!... Întreaga tribună huiduie.

Mă crucesc, și cu stânga, și cu dreapta.

Ceva asemănător, dar nu chiar atât de hidos, s-a întâmplat în finala Alcaraz-Musetti de la Hamburg, de anul trecut. Arbitra franțuzoaică i-a dat punctul fals italianului. Musetti a tăcut și l-a luat, deși văzuse cât se poate de clar dubla. Așa și tânărul Rune, a primit punctul mincinos fără să zică nimic, deși știa cel mai bine ce făcuse. Dar știe și că, în punctajul tenisului, nu se trece caracterul jucătorului..."

Meciul dintre Rune și Cerundolo este în continuare în desfășurare.

Eveniment Quarterly Report

Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă la Roland-Garros
Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă la Roland-Garros
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Parma, dotat cu premii totale de 100.000 de euro, marţi, după ce a dispus de...
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
#ctp, #Roland Garros, #Francisco Cerundolo, #holger rune , #Roland garros