Invataturile si profetiile tribului Hopi, inclusiv despre sfarsitul lumii (II)

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 19:29
8927 citiri
Invataturile si profetiile tribului Hopi, inclusiv despre sfarsitul lumii (II)

Hopi este numele unui trib de indieni ale caror profetii au tulburat lumea. Aceste profetii, care fac parte din cultura si filozofia lor de viata, sunt foarte numeroase. La cunostinta publicului larg insa, au ajuns 9 dintre ele, din care s-au implinit deja 8.

Invataturile si profetiile tribului Hopi, inclusiv despre sfarsitul lumii (I)

Hopi stiau, cu mii de ani inainte sa se nasca Cristofor Columb, ca rasa alba va veni peste ei ca sa le cotropeasca pamanturile. Acestia vor aduce si trasnetele cu ei, cu care vor omori animalele salbatice (armele de foc).

Apoi, albii vor construi benzi negre pe care vor merge niste carabusi (automobilele). Acesti carabusi se vor obraznici si vor prinde aripi, ridicandu-se in aer (avioanele). In urma lor, tot aerul se va strica, lucru care va produce mult rau si va raspandi multe boli pe pamant.

Pe mine, insa, m-a impresionat profetia a saptea cel mai mult: "Veti auzi ca marea s-a colorat in negru si multe vietati isi vor gasi moartea din cauza acestui lucru". Poate cineva sa-si inchipuie o descriere mai exacta a poluarii cu petrol a marilor? Si aceea, datand de acum 10.000 de ani?

A mai ramas numai o singura profetie sa se mai indeplineasca: "Veti auzi despre o casa din cer, care se va prabusi cu mare zgomot pe pamant. Ea va apare ca o stea albastra". Ca va fi statia orbitala MIR, sau IIS, sau altceva, prorocirea nu ne spune. Dar, dupa acest ultim semn, sfarsitul acestei lumi va fi aproape, spun batranii tribului.

Sperante insa tot vor ramane, pentru ca sfarsitul unei lumi va insemna si inceputul alteia. In aceasta lume noua, vor intra numai cei care nu au pierdut "calea omeniei", adica cei care sunt sluitorii dreptatii, ai adevarului si-si iubesc aproapele.

N-am avea temei sa credem, ca acesti Hopi au fost primii adepti ai crestinismului cu 8 milenii inainte de Cristos? Si nu propovaduiesc tot ei trecerea intr-o lume noua doar a celor care au respectat invataturile?

Hopi mai au credinta ca omenirea ar fi putut sa evite toate catastrofele trecute, daca ar fi fost dispusa sa-si schimbe obiceiurile rele. In 1920, reprezentantii tribului Hopi au incercat printr-o scrisoare adresata presedintelui american Woodrow Wilson, sa li se permita, ca de la tribuna Natiunilor Unite, sa poata face un apel catre toate popoarele lumii.

Hopi doreau sa atraga atentia asupra unei inventii diabolice a rasei albe, descrisa in scrierile vechi din tablele de piatra ca "bostanul cel plin cu cenusa" (bomba atomica), inca inainte de a fi inventata si despre a carei forta de distrugere samanii cei vechi stiau mai multe decat tot occidentul la aceea vreme.

Dar cine sa-i asculte pe Hopi? Si asa a venit si cel de-Al Doilea Razboi Mondial, produs tot de rasa alba, care inca tot nu stapanea focul cum ar fi trebuit.

Mesajul tribului Hopi catre lume nu inceteaza sa avertizeze asupra pericolelor si nenorocirilor ce ne asteapta. Ei, carora Dumnezeu le-a incredintat pamantul spre pastrare, stiu cel mai bine cum se va revolta acesta impotriva omenirii neascultatoare: prin cutremure, taifunuri, seceta, inundatii, foamete si varsare de sange, probabil razboi.

Totusi, indreptarea omenirii pe caile sugerate de invatatura Hopi va fi tot mai grea, pentru ca tot aceasta invatatura prevesteste decaderea morala si o lipsa tot mai acuta de discernamant a omului, care se va manisfesta cel mai vizibil la conducatorii popoarelor.

Romania si profetiile Hopi

Profetiile Hopi sunt, fara indoiala, pesimiste. Totusi, privind situatia actuala a Romaniei, vom putea vedea unele lucruri aparent negative, ca pozitive. Eu mi-am dorit tot timpul o Romanie dezvoltata, cu nivel de trai occidental si cu o industrie puternica.

Privite prin prisma filozofiei Hopi, aceste dorinte par cu totul false. Atata vreme cat Occidentul merge, conform profetilor Hopi, pe o cale gresita, e recomandabil ca noi sa ramanem mai in urma.

Asa capata sens si pilda lui Cristos "Cei din urma vor fi si cei dintai". Doua popoare privite din punct de vedere materialist ca sarace si inapoiate, Hopi si tibetanii, par a fi in plan spiritual inaintea tuturor.

Citeste si:
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
Eșecul PSD de la Sectorul 1. Cum încearcă social-democrații să ascundă rușinea referendumului ratat împotriva lui Clotilde Armand
La un an de zile după ce au început să strângă primele semnături, PSD alături de alte cinci partide nu au reușit să strângă îndeajuns de multe semnături pentru organizarea...
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, 10 august, că începe o nouă licitaţie pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs. ”Autoritatea pentru Reformă...
Comentarii
just_comment
rank 5
DR.STRANGELOVE
rank 5
Occidentul merge pe o cale gresita, e recomandabil ca noi sa ramanem mai in urma