Daily Mail, despre Castelul Bran: Fortareata care a generat o legenda foarte sangeroasa

Marti, 15 Iulie 2014, ora 17:09
6743 citiri
Daily Mail, despre Castelul Bran: Fortareata care a generat o legenda foarte sangeroasa

Castelul Bran continua sa fie sursa de inspiratie pentru articolele din cele mai cunoscute institutii de presa din lume, Daily Mail notand ca fortareata din Brasov "a generat o legenda foarte sangeroasa".

Castelul Bran este legat de povestea vampirului romanesc artistocrat Vlad Tepes, inchis aici, iar aceste legende atrag "legiuni" de fani ai vampirilor, scrie Daily Mail.

Publicatia britanica arata ca locul este "casa" unuia dintre cele mai mari cosmaruri - un loc unde doar cei curajosi se pot aventura, in timp ce fricosii se vor teme la fiecare pas ca vor fi muscati de gat. Castelul poate fi privit insa si drept un splendid palat regal intr-o parte mai putin vazuta a Europei, admit jurnalistii britanici.

Daily Mail: Castelul Bran e de vanzare - si Guvernul il poate cumpara

Aceste imagini confera o perspectiva fascinanta in fortareata despre care se crede ca i-a fost gazda uneia dintre cele mai intunecate figuri ale mitologiei europene - Contele Dracula.

Castelul Bran, construit in secolul XIV, este deschis publicului, curiosii putand cerceta prin camerele vechi si prin pasajele intunecate. Turistii vor spune ca Dracula nu exista si au dreptate, mai spun jurnalistii de la Daily Mail. Cel mai faimos vampir a fost creat de autorul irlandez Bram Stoker, in romanul "Dracula", publicat in anul 1897. De asemenea, el n-a vizitat niciodata Romania si cu atat mai putin Castelul Bran.

CNBC: Pot Dracula si comunismul sa salveze Romania?

Publicatia britanica arata apoi de unde si-a dobandit Vlad Tepes temuta reputatie, dar si ca perioada petrecuta in Castelul Bran a urmat capturarii sale de catre regele maghiar Matei Corvin, in anul 1462, fiind intemnitat in fortareata circa doua luni.

Fie ca are sau nu legatura cu Dracula, nu exista dubiu ca acest castel este popular si atrage o jumatate de milion de turisti anual, se mai arata in articol. Ceea ce este sigur este ca in multe dintre camere se afla mobila si obiecte care au apartinut Reginei Maria a Romaniei.

"Oricum, trageti cu ochiul in spatele acelei perdele de catifea groasa, sau plimbati-va pe coridorul slab luminat si nu se stie niciodata ce ati putea intalni", incheie Daily Mail.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Daily Mail Castelul Bran, #castel Bran legenda Dracula , #arhitectura
Comentarii
Poza sisu2
sisu2
rank 3
el n-a vizitat niciodata Romania si cu atat mai putin Castelul Bran.