Noaptea Alba a Galeriilor, pe 10 iunie

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 07:40
1939 citiri
Noaptea Alba a Galeriilor, pe 10 iunie

Peste 50 de galerii si spatii alternative bucurestene isi asteapta vizitatorii sa petreaca o noapte de neuitat, vineri spre sambata, in cadrul evenimentului Noaptea Alba a Galeriilor/NAG5, organizat de Asociatia Ephemair.

Expozitii, performance-uri, muzica contemporana, teatru, diversitatea spatiilor in randul carora se regasesc galerii cu un portofoliu important de artisti romani, dar si galerii aflate la primele evenimente, spatii alternative, institutii care pentru o noapte devin galerii de arta, ateliere sau interventii ale artistilor in spatiul urban - toate acestea formeaza harta celor 55 de galerii participante la NAG5, anunta site-ul oficial al manifestarii.

Potrivit organizatorilor, cresterea interesului fata de acest eveniment este demonstrata atat de numarul in crestere al publicului, cat si de numarul de participanti tot mai numeros in programul NAG.

In ultimii cinci ani, Noaptea Alba a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane si a tinerilor artisti, prima editie avand loc in 2007 si fiind, dupa Noaptea Alba a Muzeelor, al doilea eveniment cultural desfasurat pe durata unei nopti din Romania.

NAG 2007 a implicat participarea a 12 galerii din Bucuresti, in 2008, a doua editie a reunit 14 galerii, iar cea de-a treia editie, din 2009, a dublat acest numar la 28, in timp ce anul trecut, in 2010, la cea de-a patra editie au fost deschise 40 de locuri de expunere.

La cea de-a cincea editie, organizatorii au extins acest eveniment si in Cluj, devenit in ultimii ani un centru cultural din Romania cu o dezvoltare spectaculoasa, oras care a reunit pentru aceasta prima editie locala 12 locuri de pe harta NAG.

Si in acest an, bicicleta este prietena traseului NAG5, organizatorii punand la dispozitia doritorilor acest mijloc de transport atat de indragit in ultimii ani. Pentru editiile viitoare ale NAG vor fi implicate in acest eveniment si alte orase din Romania pentru a ajuta la promovarea artei contemporane si a tinerilor artisti romani.

Evenimentul Noaptea Alba a Galeriilor/NAG5 este un proiect cultural sustinut de Ministerul Culturii, cu sustinerea partenerilor: Muzeul National de Arta Contemporana, Cicloteque, Asociatia Green Revolution si Festivalul International de Film Transilvania.

Asociatia Ephemair are drept scop dezvoltarea unor proiecte culturale care promoveaza arta contemporana romaneasca si internationala.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#noaptea alba galeriilor, #noapte alba galerii gratuit , #arta romaneasca