Bianca Paraschiv castiga singurul Premiu I acordat in cadrul Concursului International de Arte plastice "Martha Bibescu" - editia I

Marti, 02 Iunie 2020, ora 17:30
5022 citiri
Bianca Paraschiv castiga singurul Premiu I acordat in cadrul Concursului International de Arte plastice "Martha Bibescu" - editia I

Concursul International de arte plastice "Martha Bibescu" si-a desemnat laureatii. La acesta prima editie organizata de Asociatia Pro Valores si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, cu sprijinul Royalart, s-au inscris 96 de concurenti cu varste intre 7 si 25 de ani, din Franta, Cipru, Irlanda, Republica Moldova si Romania.

Un juriu alcatuit din trei nume importante ale artelor plastice: artistul vizual si profesorul Valeriu Mladin, curatoarea si criticul de arta Madalina Mirea si curatoarea Ana Negoita, lector in cadrul Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii, s-a dovedid deosebit de exigent, dar si de obiectiv.

Un singur premiu I s-a acordat la toate cele patru categorii de varsta si doua mari discipline: PICTURA si DESEN.

Castigatoare a fost autoarea lucrarii "Licentia", Bianca Paraschiv, o tanara de 22 de ani din Constanta, discipola a maestrului Petru Lucaci la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Bianca Paraschiv a participat pana in prezent la 22 de expozitii de grup, a obtinut Premiul Special al Fundatiei "Alexandru Tipoia" in cadrul Salonului national de Miniatura de la Muzeul de arta moderna si contemporana Pavel Susara, iar lucrarile sale se regasesc in colectii publice si private din Romania, Anglia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Noua Zeelanda, Hong Kong si a fost invitata sa expuna in galerii de arta din New York, New Jersey, Florenta, Londra,Torino.

La acesta competitie au mai atras atentia juriului: elevele Colegiului de arta "Carmen Sylva" din Ploiesti - Ana Maria Cosma si Alexa Mihalcescu, care au obtinut premiul al II-lea, precum si Andreea Coman si Elena Alina Herteg din Baia Mare, Maia Trutescu din Resita, Clara Mantu (Irlanda), Xenia Bohan (Republica Moldova), Alexandru David din Iasi, Ioana Chiriac si Silvia Radulescu din Bucuresti, acestia obtinand premiul al III-lea.

Rezultatele complete le gasiti AICI.

Lucrarile tinerilor artisti mentionati vor fi expuse (dupa ridicare restrictiilor impuse de criza medicala) in casa printesei Martha Bibescu, in spatiile incarcate de frumos si de istorie ale Palatului Mogosoaia, iar vernisajul expozitiei va avea loc in deschiderea Mogosoaia ClasicFest 2020.

Pana atunci vor putea fi urmarite in noua Galerie virtuala.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...