FITS - primul mare festival din Europa Centrala si de Est organizat online, in anul 2020

Comunicat de presa
Joi, 28 Mai 2020, ora 12:10
15238 citiri
FITS - primul mare festival din Europa Centrala si de Est organizat online, in anul 2020

FITS, evenimentul care de 27 de ani deschide Sibiul spre lume si lumea spre Sibiu, rescrie istoria si devine primul mare festival de arte ale spectacolului din Europa Centrala si de Est care va avea loc, in acest an, exclusiv in mediul digital.

Timp de 10 zile, FITS 2020, editia speciala #online "Puterea de a crede / Empowered", aduce in casele spectatorilor 138 de evenimente din 30 de tari, de pe cinci continente.

Peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzica, circ contemporan, conferinte, dezbateri, spectacole lectura si spectacole pentru copii vor fi difuzate gratuit, din 12 pana pe 21 iunie, pe site-ul oficial FITS, www.sibfest.ro, dar si pe pagina de Facebook si canalul de YouTube.

Organizata sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei, editia speciala FITS din acest an va aduce pe "scena online" a festivalului unele dintre cele mai mari spectacole ale lumii, recunoscute si premiate la nivel international.

Gandit pe o structura similara celei deja consacrate de-a lungul celor 27 de ani, festivalul din acest an va avea nu mai putin de 13 sectiuni distincte: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzica, opera, film, conferinte speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorala, dar si o noua sectiune, "FITS for KIDS", dedicata celor mici.

Programul fiecarei zile de festival va incepe la ora 9:30 dimineata si se va incheia la ora 24:00.

Toate evenimentele vor fi redifuzate pe timpul noptii pentru spectatorii de pe alte fusuri orare, de pe cele cinci continente de unde FITS a selectat spectacole: Asia, America de Nord, America de Sud, Australia si Europa.

"Ceea ce la inceput parea de neimaginat, devine realitate. Am reusit impreuna cu intreaga echipa pe care o am alaturi sa dam sens unei idei care parea de neconceput acum doua luni.

O editie a festivalului care sa ne readuca impreuna, pe toti cei carora ne e dor de frumos, in poate cea mai mare sala de spectacole in care ne-am intalnit pana acum: online-ul.

Ii vom avea alaturi pe unii dintre cei mai mari artisti ai lumii din toate timpurile, cu spectacole pe care nu am fi putut poate niciodata sa le aducem in festival, pentru ca nu avem inca nici scenele nici resursele materiale necesare.

Dar iata, online, ii putem avea alaturi, pe unii dintre marii creatori ai lumii cu spectacole absolut naucitoare, dintre care amintesc o foarte mica parte aici: Bob Wilson, Peter Sellars, Thomas Ostermeier, Akram Khan, Sasha Walz, Hideki Noda.

Nu vor lipsi din programul editiei nici creatiile lui Silviu Purcarete, Sidi Larbi Cherkaoui, Pippo Delbono, Lev Dodin, pentru ca cele zece zile petrecute alaturi de noi, din sufrageria dumneavoastra, sa va aduca toata bucuria de care aveti nevoie.

Universitati de prestigiu se vor intalni si in acest an in cadrul Platformei doctorale, Therme Forum va aduce, intr-o serie de cinci sesiuni de discutii, arhitecti consacrati, lideri culturali si formatori de opinie din marile orase ale lumii.

Suntem bucurosi ca nu am intrerupt firul acestui festival si ca puterea de a crede va da continuitate Sibiului in ceea ce inseamna credibilitatea castigata prin cultura, prin excelenta dialogului si diversitatea ofertei culturale.

Va asteptam cu mare drag alaturi de noi, in toata aceasta aventura care ne va readuce in cele din urma din nou in salile de spectacol. Bucurati-va de acest dar urias si unic pe care vi-l aducem din 12 iunie", a declarat Constantin Chiriac, Presedintele FITS.

Festivalul International de Teatrul de la Sibiu este organizat de Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu. Primaria Municipiului Sibiu este principalul finantator al evenimentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#FITS 2020, #FITS festival Sibiu, #teatru online , #arta si cultura