Nume mari ale jazz-ului mondial la Garana Jazz Festival XXIV, 6 - 9 august 2020

Autor: Daniela Ratiu - Senior Editor
Marti, 16 Iunie 2020, ora 13:48
4432 citiri
Nume mari ale jazz-ului mondial la Garana Jazz Festival XXIV, 6 - 9 august 2020
Foto: Quadrivium. Sursa Garana Jazz Festival

Editia a XXIV-a Garana Jazz Festival se va desfasura anul acesta in perioada 6-9 august 2020. Festivalul este unul dintre cele mai importante manifestari de gen din Europa. De a lungul anilor, pe scena, au urcat trupe care scriu istoria jazz-ul mondial. Editia va gazdui personalitati ale jazz-ului european, dar si muzicieni de elita ai jazz-ului romanesc.

Presedintele festivalului, Marius Giura, a declarat ca "Nu am renuntat nici o clipa sa speram la reintalnirea noastra in aceasta vara sub semnul jazzului, asa ca am reconfigurat line-up-ul, astfel incat sa va propunem o editie 100% europeana!

Concertele vor avea loc pe o singura scena, cea din Poiana Lupului. Am invitat exclusiv muzicieni europeni, date fiind conditiile restrictive de calatorie din aceasta perioada. Garana Jazz Festival 2020 va gazdui personalitati ale jazzului european cu contributii remarcabile la evolutia jazzului mondial, precum si muzicieni din elita jazzului romanesc".

Omul care a construit acest festival de la zero, Garana Jazz Festival avand deja 24 de ani, Marius Giura, alaturi de echipa sa, a precizat ca, in ceea ce priveste lista invitatilo,r pe scena vor urca muzicieni care au mai fost oaspeti ai festivalului, dar si altii cor vor canta pentru prima oara la Garana. "Veti putea asculta cele mai noi compozitii ale lor, va veti putea bucura de diversitatea stilistica a proiectelor si, de ce nu, va puteti indragosti de muzicieni la prima ascultare", a mai spus Giura.

Lista trupele confirmate cuprinde: Rymden (Norvegia, Suedia), David Helbock Trio (Austria), Quadrivium - Markus Stockhausen & Jorg Brinkmann (Germania), Vasko Atanasovski Adrabesa Quartet feat. Michel Godard (Slovenia, Italia, Franta), Edgar Knecht meets Frederik Koster (Germania), Nik Bartsch's Ronin (Elvetia), iar din Romania: Marius Pop Band, Emi Dragoi Group si Van Der Cris.

De asemenea, Marius Giura a mai declarat ca spera ca pe scena din Poiana Lupului sa performeze si Shri - The Letter (UK, Norvegia), Dhafer Youssef (Tunisia), Lars Danielsson - Liberetto III (Suedia, Franta), ADHD (Islanda). Festival va reveni cu actualizari in ceea ce priveste invitatii.

Biletele vor fi puse in vanzare pe bilete.ro intr-un numar limitat, conform restrictiilor actuale privind numarul de persoane care pot participa la un eveniment in aer liber. Vor exista doar abonamente pentru intreaga durata a festivalului, la pretul de 360 ron.

Abonamentele deja achizitionate pentru festival raman valabile pentru perioada 6-9 august 2020. Festivalul ofera posibilitatea ca pentru cei care nu pot participa anul acesta sa foloseasca biletul la editia din 2021 sau de a primi de la bilete.ro un voucher valabil pana la 31 decembrie 2021.

Garana Jazz Festival 2020 va fi prezentat de Bioclinica, cu sprijinul Ministerului Culturii, Consiliului Judetean Caras-Severin, Consiliului Judetean Timis, Primariei Timisoara, Institutului Polonez si Centrului Cultural German din Timisoara. Informatii despre posibilitatile de transport in zona, cazare si o vacanta cu jazz la Garana vor fi disponibile pe www.garana-jazz.ro.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Pro România, partidul fondat de Victor Ponta, ar negocia o alianță cu AUR SURSE
Pro România, partidul fondat de Victor Ponta, ar negocia o alianță cu AUR SURSE
Conducerea partidului Pro România, fondat de Victor Ponta, ar negocia cu AUR pentru alegerile locale și europarlamentare, potrivit unor surse politice citate de G4Media. Miza AUR pentru o...
Cătălin Predoiu susține că România ar aduce mai multă stabilitate zonei Schengen: ”Nu e corect să avem doar o integrare parţială”
Cătălin Predoiu susține că România ar aduce mai multă stabilitate zonei Schengen: ”Nu e corect să avem doar o integrare parţială”
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni, înaintea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, că România ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen, ar putea...
#jazz mondial Garana Jazz Festival , #arta si cultura