Ziare.com

Sase ansambluri pianistice au fost premiate la Concursul International de DUO Suzana Szorenyi

de Comunicat de presa
Joi, 17 Octombrie 2019, ora 11:48

   

Sase ansambluri pianistice au fost premiate la Concursul International de DUO Suzana Szorenyi
Cea de-a III-a editie a Concursului International de DUO Suzana Szorenyi, un eveniment artistic dedicat duo-ului pianistic, s-a desfasurat la Bucuresti, in perioada 27 septembrie 2019 - 6 octombrie 2019.

Editia de anul acesta s-a bucurat de participarea a 27 de ansambluri de duo pianistic selectate de juriu dintr-un total de 108 muzicieni inscrisi, proveniti din 15 tari.

Sase dintre aceste duo-uri au fost premiate cu una sau mai multe distinctii in cadrul Galei Laureatilor, care a avut loc la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei, duminica, 6 octombrie.

Editia din acest an a comemorat 90 de ani de la nasterea reputatului artist si pedagog roman Suzana Szorenyi, juriul fiind integral format din discipoli ai acesteia.

Cele sase duo-uri pianistice desemnate castigatoare in cadrul Galei Laureatilor sunt:


Premiul I la sectiunea duo pianistic (doua piane) - in valoare de 4.200 de euro a fost castigat de Tereza Kalabova (Cehia) si Johannes Gugg (Austria)

Premiul al III-lea a fost oferit duo-urile Ihor Sediuk si Oleh Kopeliuk (Ucraina) si Charissa Vandikas (Canada) si Linda Ruan (Japonia). Ambele ansambluri de duo au fost premiate cu suma de 1.700 de euro.

La sectiunea Duo pianistic la 4 maini s-a oferit un singur Premiu II, in valoare de 2.700 de euro, castigat de acelasi duo format din Charissa Vandikas si Linda Ruan.

Premiul Juriului Consultativ al studentilor din Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a fost oferit ansamblurilor formate din Agnieszka Zahaczewska-Ksiazek si Krzystof Ksiazek (Polonia) si Tereza Kalabova (Cehia) si Johannes Gugg (Austria).

Premiul publicului, acordat in urma sondajelor realizate prin chestionarele de vot, a revenit muzicienilor Ihor Sediuk si Oleh Kopeliuk (Ucraina).

Premiul Special acordat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, in valoare de 2.000 de lei, a fost castigat de Monica Traicu-Perianu (Romania) si Ian Roy (Marea Britanie).

Premiul Special acordat de Asociatia Majura Christ, in valoare de 300 de lei, le-a revenit celor mai tineri participanti ai concursului: Marina si Victor Iancu, in varsta de 8, respectiv 6 ani, participanti la categoria Duo Hobby."Suntem extrem de fericiti ca am participat la aceasta competitie si, mai ales, ca am castigat premiul I la categoria Duo pianistic la doua piane. Pentru noi, este primul concurs de Duo de o mare dificultate la care participam. A fost o adevarata provocare, mai ales pentru ca s-a desfasurat in trei etape intr-un timp relativ scurt. Ne bucuram ca am reusit sa pregatim un program complex potrivit pentru aceasta competitie si, mai ales, ca am avut ocazia sa studiem si sa interpretam o piesa de George Enescu. Dintre toate, aceasta a fost cel mai dificil de pregatit. Un concurs foarte bine organizat, unde trebuie sa vii foarte bine pregatit", au declarat castigatorii Premiului I al sectiunii de Duo pianistic la doua piane, Tereza Kalabova (Cehia) si Johannes Gugg (Austria).

Premiul castigat de acestia le asigura si participarea la Majura Duo Festival in anul 2020, in calitate de invitati speciali ai editiei.Concursul International de DUO Suzana Szorenyi - editia a III-a 2019 este un proiect dezvoltat de Asociatia Majura Christ sub titulatura MAJURA MUSIC PROJECTS, alaturi de MAJURA DUO FESTIVAL, Concursul National de Compozitie MAJURA si MAJURA MASTERCLASS. Mai multe detalii despre activitatile asociatiei pe www.majura.ro.

Organizator: Asociatia Majura Christ

Parteneri: Muzeul National de Arta al Romaniei, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti,Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, UCIMR, Senia Music, Floraria Altfel

Sponsor: GarantiBank

Parteneri media: CARIERE, Agerpres, Observatorul cultural, Bookhub, Business24, Ziare.com, Ceasca de cultura, Agentia de Carte, Societatea muzicala, 4 arte, Online Gallery.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre concurs pian Suzana Szorenyi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 36 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor