Scandal la Opera - Balerina Alina Cojocaru, scrisoare catre Ciolos: Simt doar mila si tristete

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 22:56
9422 citiri
Scandal la Opera - Balerina Alina Cojocaru, scrisoare catre Ciolos: Simt doar mila si tristete
Foto: Captura Youtube/imagini arhiva TVR

Balerina Alina Cojocaru i-a trimis, miercuri, un mesaj prim-ministrului Dacian Ciolos, in care isi exprima regretul ca nu a reusit sa contribuie la schimbarea Romaniei, la "ruptura din cercul de rautate si distrugere in care este tara noastra". In acelasi mesaj, balerina ii multumeste prim-ministrului pentru timpul acordat, precum si pentru "zambet" si spune ca accepta, alaturi de Johan Kobborg, invitatia la un "pahar cu suc".

"Stimate domnule prim-ministru, imi permit un ultim mesaj... Din pacate am realizat ca aceasta tara a noastra nu este pregatita pentru ceea ce eu si Johan am oferit in acesti doi ani si voiam sa continuam. Am stiut ca o sa fie greu, dar am sperat... Am sperat sa fie o ruptura din cercul de rautate si distrugere in care este tara noastra. Macar cat de mica schimbarea, sa fie resimtita de generatiile viitoare...Dar se pare ca am gresit", i-a scris Alina Cojocaru prim-ministrului Dacian Ciolos, intr-un mesaj publicat pe contul de Twitter, precum si pe pagina de Facebook a lui Johan Kobborg, potrivit News.ro.

Alina Cojocaru si-a continuat mesajul, spunandu-i prim-ministrului ca huiduielile de marti seara, de la Opera, nu au jignit-o, dar i-au lasat un sentiment de tristete: "Primesc mesaje ca unii isi cer scuze ca am fost jignita. Nu m-am simtit asa, simt numai mila si tristete".

Scandalul de la Opera: Angajatii romani, catre balerinii straini: Afara din tara!

Scandal la Opera: Angajatii au iesit in strada: Acesta e trendul - vii de afara, meriti mai multi bani

In acelasi timp, balerina, care este unul dintre marile nume ale scenei internationale, ii multumeste lui Dacian Ciolos pentru ca i-a acordat timp, in conditiile in care "ONB este numai o mica problema" a tarii: "Tinand cont de situatia tarii, stiu ca aceasta de la ONB este numai o mica problema si voiam sa va multumesc din suflet de timpul acordat. Nu numai ca unui conducator al tarii mele, dar ca si unui om cu respect pentru un alt om".

"Toti avem dreptul la o alegere in viata, pentru mine frica si intimidarea nu sunt o directie inainte", motiveaza Alina Cojocaru.

Scandal la Opera - Pleaca si balerina Alina Cojocaru: Participarea mea pe scena ONB va lua sfarsit

"Am vazut un zambet in ochii si inima dumneavoastra si aleg sa plec cu aceasta amintire din multe lucruri urate care s-au intamplat in numai cateva zile...Sper sa am acea onoare de a ne revedea intr-o zi cu Johan, la un pahar cu suc, asa cum ati propus", isi incheie Alina Cojocaru mesajul trimis prim-ministrului Ciolos.

In ultimele doua saptamani, Opera Nationala Bucuresti a fost scena unui conflict intre directorul interimar proaspat numit, dirijorul Tiberiu Soare, si balerinul Johan Kobborg, care a culminat cu proteste, marti si miercuri, in fata Operei.

Tensiunile au parut sa ia sfarsit in 8 aprilie, cand ministrul Culturii a numit un alt director interimar, pe dirijorul Vlad Conta, Tiberiu Soare ocupand in continuare functia de director adjunct.

Linistea s-a tulburat iarasi, luni, cand Johan Kobborg a anuntat intr-un mesaj publicat pe contul sau privat de Facebook ca pleaca de la Opera Nationala Bucuresti si ca nu va lucra niciodata cu "oameni ca Tiberiu Soare". Mai mult, balerinul l-a acuzat pe noul director interimar, Vlad Conta, ca a facut presiuni asupra balerinei Alina Cojocaru, pentru a minti in privinta absentei din spectacolul de duminica. "Viata mea e mai buna fara corupti", a incheiat Kobborg mesajul.

Scandal la Opera - Fost ministru al Culturii: E rusinos, imi exprim dispretul meu!

Johan Kobborg a explicat, marti, intr-un interviu pentru News.ro, ca ministrul Culturii Vlad Alexandrescu nu l-a consultat in privinta schimbarii de management de la Opera Nationala Bucuresti (ONB) si ca deciziile acestuia au condus "la o intoarcere infricosatoare intr-un trecut in care domneau intimidarea si frica".

Scandal la Opera Johan Kobborg a cedat si va pleca: Viata mea e mai buna fara oameni corupti

Marti seara, mai multi angajati romani ai Operei Nationale Bucuresti (ONB) i-au fluierat si huiduit pe balerinii straini care s-au solidarizat cu Alina Cojocaru si Johan Kobborg, la un protest organizat, marti seara, in fata institutiei, strigandu-le "Afara din tara!".

In fata Operei, balerina Alina Cojocaru a anuntat ca nu va mai urca pe scena ONB si ca alaturi de ea si alti 30 de balerini intentioneaza, de asemenea, sa paraseasca institutia.

Scandal la Opera Nationala din Bucuresti: Geniu al baletului alungat pe motive birocratice

Miercuri, mai multi solisti si balerini ai Operei au protestat, la randul lor, in fata institutiei, pentru a sustine noua conducere, pe dirijorii Vlad Conta si Tiberiu Soare, si pentru a-si exprima nemultumirea fata de salariile cu care sunt platiti artistii straini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alina Cojocaru Johan Kobborg Opera scandal, #Alina Cojocaru balet Opera mesaj Ciolos , #arta si cultura