Scandal la Opera - Ciolos ii raspunde Alinei Cojocaru: Ca agronom stiu ca pamantul trebuie udat, uneori cu lacrimi

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 17:16
8391 citiri
Scandal la Opera - Ciolos ii raspunde Alinei Cojocaru: Ca agronom stiu ca pamantul trebuie udat, uneori cu lacrimi
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos i-a raspuns, joi, balerinei Alina Cojocaru, care i-a scris in contextul scandalului de la Opera Nationala Bucuresti.

"Stimata Alina Cojocaru. Zilele trecute mi-ati adresat un mesaj public in legatura cu situatia tensionata de la Opera. Vreau sa va raspund in tonul sincer si direct in care a decurs discutia noastra si pana acum.

Cred ca Opera Nationala Bucuresti are nevoie de artisti si de spectacole de valoare. Sunt sigur ca putem sa ne respectam valorile, asa cum putem sa respectam un artist sau un act artistic remarcabil, fie ca vine din Romania sau din alta parte. Performanta trebuie apreciata indiferent de unde vine.

Suntem mandri cand performerii romani sunt recunoscuti in afara si de aceea respectam orice performanta si in tara noastra, obtinuta de orice artist. E datoria noastra ca administratori sa facem aceste lucruri posibile", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Premierul a precizat ca in ciuda punctelor de vedere administrative diferite, "discursul xenofob nu-si are locul intr-o Romanie care se doreste deschisa spre lume".

"Sper ca in urma dialogului de azi (joi - n.red.) (care va continua in zilele urmatoare) cu ministrul culturii Vlad Alexandrescu sa fie gasita o solutie pentru situatia de la Opera. De asemenea, cred si ca fiecare dintre noi poate genera schimbarea.

Ca agronom stiu ca pentru ca o samanta a schimbarii sa incolteasca, pamantul trebuie bine pregatit, afanat, udat, cateodata poate chiar cu lacrimi. Noi alegem insa daca acele lacrimi pot fi de regret sau de speranta", a incheiat Ciolos.

Raspunsul sau vine la putin timp dupa ce ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a condamant "afirmatiile cu tenta nationalista, xenofoba" si a anuntat noi negocieri cu Johan Kobborg si Alina Cojocaru.

Balerina Alina Cojocaru i-a transmis lui Ciolos un mesaj public in care si-a exprima regretul ca nu a reusit sa contribuie la schimbarea Romaniei, la "ruptura din cercul de rautate si distrugere in care este tara noastra".

In ultimele saptamani, Opera Nationala Bucuresti a fost scena unui conflict intre directorul interimar proaspat numit, dirijorul Tiberiu Soare, si balerinul Johan Kobborg, care a culminat cu proteste, marti si miercuri.

In urma conflictului aparut, Tiberiu Soare a fost inlocuit cu dirijorul Vlad Conta, dar problemele nu s-au oprit aici, iar Johan Kobborg si balerina Alina Cojocaru au acuzat noua conducere de presiuni si incercari de intimidare.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dacian Ciolos raspuns balerina Cojocaru, #Dacian Ciolos scandal Opera, #scandal Opera Bucuresti , #arta si cultura