Scandalul de la Opera: Angajatii romani, catre balerinii straini: Afara din tara!

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 20:49
10000 citiri
Scandalul de la Opera: Angajatii romani, catre balerinii straini: Afara din tara!
Foto: News.ro

Mai multi angajati romani ai Operei Nationale Bucuresti (ONB) i-au fluierat si huiduit pe balerinii straini care s-au solidarizat cu Alina Cojocaru si Johan Kobborg, la un protest organizat, marti seara, in fata institutiei, strigandu-le "Afara din tara!".

In fata Operei, balerina Alina Cojocaru a anuntat ca nu va mai urca pe scena ONB si ca alaturi de ea alti 30 de balerini vor, de asemenea, sa paraseasca institutia. Printre acestia s-au aflat balerina Marina Minoiu si balerinul australian Liam Morris, informeaza News.ro.

Participantii la acest protest s-au imbratisat in fata institutiei, in semn de solidaritate cu Johan Kobborg.

Scandal la Opera Nationala din Bucuresti: Inca o balerina spune ca nu mai danseaza

O contramanifestatie a fost organizata de angajati romani ai Operei, care i-au huiduit pe balerii straini si au strigat: "Afara din tara! Aici e Opera Nationala a Romaniei!". Acestia au acuzat discriminari in ceea ce priveste salarizarea angajatilor romani fata de cei straini.

"Daca voi credeti ca Johan Kobborg a venit aici pentru bani, mi-e rusine", a spus Alina Cojocaru, in fata Operei Nationale Bucuresti.

Aproximativ 30 de persoane, balerini si admiratori ai lui Johan Kobborg s-au reunit marti seara, in fata ONB, dupa ce Alina Cojocaru si-a anuntat, pe Twitter, prezenta la acest protest.

Scandal la Opera - Pleaca si balerina Alina Cojocaru: Participarea mea pe scena ONB va lua sfarsit

Balerina de renume international Alina Cojocaru a precizat, intr-o declaratie pentru News.ro, ca isi va incheia participarea pe scena Operei Nationale Bucuresti, in conditiile demisiei lui Johan Kobborg, la capatul unei saptamani pline de tensiuni intre acesta si noua conducere a Operei, asigurata de dirijorii Vlad Conta si Tiberiu Soare.

In ultimele doua saptamani, Opera Nationala Bucuresti a fost scena unui conflict intre directorul interimar proaspat numit, dirijorul Tiberiu Soare, si balerinul Johan Kobborg, care a culminat cu anuntul mai multor balerini ca nu vor mai dansa la Bucuresti, in lipsa lui Kobborg. Printre acestia, se afla si Alina Cojocaru, unul dintre marile nume ale baletului mondial, logodnica lui Johan Kobborg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#balerini romani afara straini Opera, #Johan Kobborg demisie Opera, #Alina Cojocaru demisie Opera , #arta si cultura