Alina Mungiu Pippidi, elogiata de The Economist

Joi, 03 Iunie 2010, ora 23:02

   

Alina Mungiu Pippidi, elogiata de The Economist
Cartea Alinei Mungiu Pippidi "Povestea celor doua sate" a fost nominalizata drept cartea saptamanii de catre publicatia britanica "The Economist", care spune ca merita citita de "persoanele care se intreaba unde se duc banii europeni si de ce locuitorii din mediul rural din Romania voteaza cu incapatanare pentru cei responsabili de mizeria lor".

"Pe departe insa in aceasta saptamana merita sa cititi cartea Alinei Mungiu-Pippidi 'A Tale of Two Villages', care vorbeste despre saracia din Romania vazuta prin 'viata' satelor Scornicesti si Nucsoaru", scrie The Economist.

Scriitoarea pune in antiteza doua curente politice diferite, doua sate: "Primul - Scornicesti - a fost omagiat in timpul comunismului, fiind locul de nastere al dictatorului Nicolae Ceausescu, iar cel de-al doilea, Nucsoara, a foat un focar de rezistenta anticomunista. Ambele au fost calcate in picioare de istorie si transformate in zone depopulate, de nerecunoscut".

In prima faza, Alina Mungiu-Pippidi, reuseste sa contureze "o povestire dramatica, plina de dinamism, menita sa-si tina cititorii cu sufletul la gura, pentru ca in final sa-i puna pe ganduri.

"The Economist" concluzioneaza ca "integrarea europeana, care a imbunatatit atat de mult viata elitelor urbane din Romania, in mediul rural nu are decat un slab ecou".


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2558 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
pericle
rank 5
Pai da cine e mai bun ministru
Udrea sau Mungiu. Dar Mungiu nu il lin.ge in fu..n.d pe Basescu
dinum
rank 2
mai mai
de unde stii tu care pe care? Da daca e invers? Facem pariu?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor