Ziare.com

Carte de business: Drumul catre euro este pavat cu bune intentii

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 07:48

   

Carte de business: Drumul catre euro este pavat cu bune intentii
Drumul catre euro este pavat cu bune intentii. Autori: Mircea Perpelea, Marcel N. Popescu

Lumea monetara a lui Mircea Perpelea si Marcel N. Popescu este pe cat de relativa pe atat de suportabila in fixatiile ei. Este lumea unde totul se cumpara pe incredere si restul este suficient pentru targuiala. Moneda este facuta din morometianul "pe ce te bazezi?"

Ce poti sa le spui locuitorilor acestui tinut (pe loc) despre euro? Si mai ales cum sa le spui? Pe limba lor, gasesc de cuviinta Mircea si Marcel. Iar modul cum o fac echivaleaza cu greutatea in aur a ultimelor o suta de tratate academice care ne-au ocupat arterele explicatiei si ne-au blocat venele intelegerii.

Ei povestesc cand comenteaza si pun cuvantul in locul ecuatiei. Adica fac un tablou pastelat in locul meselor triste de dezbatere si invita privitorii sa se uite la esenta trecand forma complicata a economiei monetare in penumbre meritate. Reusesc asta cu costul pierderii contactului cu mondenitatea, care de regula se supraliciteaza, dar castiga freamatul vocilor admirative ale strazii, care prin obicei se normalizeaza.

Mircea si Marcel aleg sa fie populari la explicatie pentru a fi elitisti la intelegere. Adica de-a-ndoaselea decat savantii monetari. Simpla lectura a acestei carti - si va incurajez sa o cititi - arata ca adevarurile intra firesc in vietile noastre, chiar si atunci cand moda este sa-ti inzorzonezi portul si comportamentul. Euro s-ar putea sa fi iesit din capetele monetaristilor (si ca nastere, si ca moarte), dar acestia nu-l mai pot scoate din mintea oamenilor.

Inchiderea tiparnitei nu afecteaza ideea ajunsa in capul omului simplu. Mitul formeaza si reformeaza realitatea de acum. O face dintotdeauna si o va face oricand. Asa ca indraznim o profetie: M & M suntem noi insine.

Autor: Prof. univ. dr. Marin Dinu

Editura Economica
www.edecon.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2523 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Autor: Prof. univ. dr. Marin Dinu

nenea academicianu ! De ce nu esti matale modest si sa tii titlurile pt la matale la serviciu ?
La mine esti ce scula esti , acolo unde s e aplica titlurile. daca esti la w-C la gara , esti doar un om care face balanta cu natura si nu mai conteaza titlul.
Ce-ar fi s a pun si eu aici sef de brigada, lautar la taraful SMT-ului, antrenor la grupul vocal de la sectia mulgatoare si cules fructe de padure ?
Ce ai zis ! Prosti sint astia, minca-le-as galalagia ! Modestia nu se preda la scoala ?

 

cs intodeauna... cu polonicu... texan!

orice tractorist e format din 3 elemente principale:
cizma dreapta, cizma stanga si cizma propriuzisa!

oricum, avem o mostra elocveta de democratie amerloaca...
cand orice netot are dreptul sa isi spuna "parerea" de parca ne-ar interesa ce consuma el din haznaua de la mcdo!

comentariul tehnic

Este vorba despre relevanta. Daca un Gheorghe iti spune ca vacile sunt nashpa, sunt vorbe in vant. Daca expertul zootehnist Gheorghe iti spune ca vacile nu sunt tocmai kosher, inseamna ca stie el ce stie, nu?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor