Carti de succes: Viata mea pe net, lansata in Romania

Joi, 23 Februarie 2012, ora 23:25
3677 citiri
Carti de succes: Viata mea pe net, lansata in Romania
Foto: Polirom

"Viata mea pe net" este varianta in limba romana a romanului "My Life on Craiglist", de Alexandra Ares, lansata joi, 23 februarie de editura Polirom. Cartea a aparut mai intai in America, unde s-a bucurat de un succes fulminant.

Alexandra isi imparte viata intre Bucuresti si New York si este printre putinele tinere scriitoare care au avut succes literar atat in tara, cat si peste hotare. Desigur ca recunoasterea in Romania a urmat dupa succesul din America. Stabilita de ani buni pe coasta de Est, Alexandra s-a afirmat ca teatrolog, producatoare TV si romanciera.

O romanca de succes cu care se mandreste New York-ul

Personajul principal al cartii, Emily Thompson, afectata de recesiune, trebuie sa o ia de la zero. Ea petrece foarte mult timp pe net, si evident, da de bucluc. Alexandra este de parere ca si tinerii din Romania se simt desori singuri, si ei petrec din ce in ce mai mult timp pe net in cautarea iubirii ideale.

Acum cand informatia circula cu viteza fulgerului, exista atatea blog-uri si web-site-uri, incat multa lume nu mai citeste carti, preferand comentariile cititorilor si schimburile de pareri. Alexandra mi-a marturisit ca pentru un scriitor acest fenomen este coplesitor si ca se intreaba adesea ce si cum sa scrie pentru a avea relevanta in acest climat atat de schimbator, unde ce era ieri la moda, astazi este perimat.

Intrebata ce a inspirat-o sa scrie acest roman, Alexandra mi-a raspuns cu entuziasmul ei caracteristic:

"Provocarea pentru mine este sa scriu ceva care respira La intrebarea viata, e relevant si nu plictiseste audienta de azi care e compusa in mare parte din generatia cititorilor de bloguri si a bloggerilor. De aceea am ales sa scriu VIATA MEA PE NET la persoana intaia, (de fapt este un fake memoir), ca sa pastrez aceasta stare de senzatie imediata, de povestire sincopata, amuzanta, cu sufletul la gura, a unei fete de cultura si educatie obisnuita, asa cum se relateaza pe bloguri. Craigslist-ul este un website care nu exista inca in Romania dar care incapsuleaza toate palierele existentei - de la free speech, la dating, cumparari, vanzari, bursa de joburi, etc - si din cauza faptului ca e gratis este extrem de popular".

Personajul romanului este foarte ancorat in viata new yorkeza, in care judecatile sunt diferite de cele ale europenilor, dar la fel ca si dependenta de Internet, credintele in fortele oculte, astrologie, chiromantie sau tarot raman de interes global.

Cartea isi propune sa ofere o radiografie a societatii contemporane prin prisma lui Emily, intr-un stil amuzant. Este foarte bine surprinsa caracteristica de "dog-eat-dog city", care este definitorie pentru un oras ca New Yorkul, in care fiecare e pacalit si pacaleste la rindul lui, in lupta pentru supravietuire.

Romanul Alexandrei Ares, in versiunea engleza, "My Life on Craiglist", este finalist la premiul "USA Best Books" 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Alexandra Ares New York, #Viata mea pe net, #O scriitoare de succes, #My Life on Craiglist , #carte