Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce mai citim? Dulciuri pentru sarbatori

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 08:06
2311 citiri
Ce mai citim? Dulciuri pentru sarbatori
Foto: Meteor Press

Dulciuri pentru sarbatori de Elisabeta Iorga, Marius Iorga

Postul se apropie de sfarsit si toate gospodinele incep pregatirile pentru masa de Paste. Oua rosii, drob si friptura de miel stie toata lumea sa faca. .....dar dulciuri pentru sarbatori?!

Astazi va prezentam cartea completa a dulciurilor pentru sarbatori, fie ca sunt religioase (Craciunul, Pastele, Inaltarea, Rusaliile, zilele sfintilor, hramul bisericilor) sau nu (nunti, zile de nastere, absolviri, reusite, inaugurari). Veti afla cum se prepara fursecurile, prajiturile, tartele, placintele, cozonacii, pasca, mucenicii, inghetate de toate felurile, torturile sau bauturile festive.

In Introducere, autorii ne dezvaluie mici secrete din bucataria dulciurilor: ustensilele care nu trebuie sa lipseasca din dotarea fiecarei gospodine, programarea fiecarei etape a prepararii, mai ales in cazul produselor care necesita un timp indelungat de lucru, metode de economisire (prepararea in casa a zaharului vanilat, modul de pastrare indelungata a visinelor, prepararea in casa a ornamentelor etc.).

Concluzia: ... orice preparat pregatiti (cu deosebire deserturile) important este cum il preparati si mai ales cum il prezentati. Nu uitati ca, la inceput, acestea se mananca "din ochi" si abia dupa aceea intervin celelalte simturi: olfactiv si gustativ.

Autorii ne propun 111 retete inedite care se pot prepara in casa, cu ingrediente traditionale. In fiecare reteta se precizeaza numarul de portii, timpul necesar prepararii, ingredientele si cantitatea lor, modul de preparare care, conform sfaturilor autorilor trebuie respectat intocmai si sugestia de prezentare, foarte importanta pentru ca reusita sa fie deplina.

Va dorim Sarbatori Fericite si .....dulci!

Cartea a aparut la editura Meteor Press si este disponibila in librarii, hipermarketuri si online la www.meteorpress.ro la pretul de 10 lei.

Editura Metor Press

www.meteorpress.ro

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Dulciuri pentru sarbatori, #carte Dulciuri pentru sarbatori, #retete Dulciuri pentru sarbatori , #carte