Ce mai citim?Ghidul Verde Michelin Romania

Joi, 21 Iunie 2012, ora 20:06
3780 citiri
Ce mai citim?Ghidul Verde Michelin Romania
Foto: Meteor Press

Ghidul Verde Michelin Romania

Istoria ne-a aratat ca ideea Michelin de a-si informa clientii asupra posibilelor locatii de vizitat pe trasee auto s-a dovedit una de succes. Astazi, ghidurile Michelin, fie verzi (ghidurile turistice), fie rosii (ghidurile cu unitati de cazare si restaurante), sunt un reper pentru oricine. De multe ori am auzit in reclama unui restaurant de succes: "Avem 2 stele Michelin!" sau, mai rar, "Avem 3 stele Michelin!". Garantia calitatii turistice este data astazi de stelele Michelin.

In 2010, colectia Ghidurilor Verzi Michelin cuprindea 325 titluri in zece limbi (chineza, olandeza, engleza, franceza, germana, italiana, polona, romana, rusa si spaniola) si a fost vanduta in peste 100 de tari. Peste o treime din ele sunt publicate in alte limbi in afara de franceza.

La inceputul lunii iunie anul trecut, primarul orasului Sibiu, Klaus Iohannis, a anuntat presa: "Sibiu este singurul oras din Romania care a primit 3 stele Michelin.". Este adevarat. Pe 25 mai 2011, la Bookfest, am lansat Ghidul Verde Michelin Romania in limba romana. Varianta in limba franceza a fost lansata in anul 2008 in tiraj de 12.000 exemplare.

Meteor Press, dupa editarea si lansarea pe piata romaneasca a 10 ghiduri Fodor's, a adus in Romania ghidurile verzi Michelin. Editarea ghidurile turistice de calitate este o munca complexa si laborioasa, iar Meteor Press s-a achitat cu succes de ea primind felicitari atat din partea Michelin cat si din partea decidentilor din turismul romanesc, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibila, Romania este inca un loc ce asteapta sa fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar si pentru locuitorii sai. Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 368 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii.

Un instrument nepretuit pentru calatori atat inainte, cat si in timpul calatoriei lor, Ghidul Verde Michelin Romania este impartita in trei parti: sectiunea albastra pentru "Planificarea Vacantei Tale", portocalie pentru "Introducere in Romania" si verde pentru "Descoperirea Romaniei."

In sectiunea Planificarea Vacantei Tale, autorii sugereaza opt itinerarii pentru excursii ce permit calatorilor sa descopere peisajul unic al Romaniei, care include manastiri unice, frumosii munti Carpati si Delta Dunarii. Alte sugestii includ drumetii pentru toate nivelurile de dificultate, precum si oportunitati de pescuit si ciclism. Autorii au adaugat, de asemenea, si activitati pentru familii si un program de evenimente populare cum ar fi Festivalul Calusarilor, Festivalul Medieval de Arta si evenimentul de Celebrare a Berii.

A doua sectiune, Introducere in Romania, contine o prezentare generala a societatii romanesti de astazi, obiceiurile si ospitalitatea sa traditionala, cu accent pe patrimoniul cultural. Aceasta sectiune ii ajuta pe cititori sa inteleaga istoria tarii si subliniaza cele mai bune resurse naturale ale acesteia.

A treia sectiune a ghidului, Descoperirea Romaniei, ofera informatii mai detaliate cu privire la locuri de vizitat. Aceasta este impartita in sase micro-regiuni care se intind de la Maramures, veritabil muzeu in aer liber, in care elementele arhaice se imbina cu cele moderne, la Delta Dunarii, unde natura este inca intacta. Harta de pe coperta permite cititorilor sa prinda intr-o privire toate locurile importante, care sunt evaluate cu stele. Aceste locuri sunt apoi prezentate in detaliu, impreuna cu sugestii de camere pentru cazare si restaurante, selectate de catre echipa editoriala avand in vedere toate bugetele.

Autorii acestui nou ghid Michelin au privit Romania din trei unghiuri: cel intim, al romanilor care locuiesc in aceasta tara, cel complice si, totodata, critic al unui francez care cunoaste bine regiunea, dupa un sejur prelungit prin aceste locuri, si, al treilea, cel candid, al unui autor care descopera Romania pentru prima data.

Primii au contribuit prin cunostintele lor native in privinta uzantelor si cutumelor locale. Al doilea, a venit cu o abordare mai detasata, mai << comparativa >>. Si, in fine, ultimul a adus privirea cu care vin in aceasta tara majoritatea turistilor francezi. Din incrucisarea roditoare a acestor unghiuri de abordare, Ghidul Michelin si-a dobandit propria personalitate.

Gratie acestui "Ghid Verde Michelin pentru Romania", calatorul va putea descoperi numeroasele influente istorice ale civilizatiilor otomana, germana, maghiara, austro-ungara dar si un patchwork arhitectural extrem de variat care poate fi descoperit in orasele si in zona rurala a Romaniei.

Ghidul se imparte pe sapte regiuni, cu peisaje extrem de variate, la care se adauga o mare diversitate a patrimoniului si mostenirii culturale. Fiecare din aceste regiuni poate, astfel, deveni o destinatie de sine statatoare.

Ghidul Verde Michelin a ales sa propuna calatorilor plimbari ghidate, cel mai adesea insotite de un plan, in mai multe orase mari ale tarii, precum Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Oradea, Sibiu, Iasi, Constanta si, bineinteles, Bucuresti. Descoperirea Romaniei este completata de descrieri ale unor localitati rar luate in considerare de alte ghiduri turistice, cum ar fi Buzau, Ploiesti, Craiova, Piatra Neamt, Braila, Bistrita sau Deva.

Pentru a putea degusta Romania intr-o maniera originala si personalizata, Ghidul Verde Michelin Romania propune numeroase trasee pentru automobile in afara cararilor batute. Astfel, multumita celor opt itinerarii care acopera intreaga tara si a celor aproximativ patruzeci de circuite de descoperiri indicate in Ghidul Verde Michelin, calatorul se va putea deplasa usor pastrandu-si un mare grad de libertate. Traseele din ghid ii vor purta pe automobilisti din centrele urbane pana in regiunile romanesti cele mai retrase.

Aceasta publicatie mai propune si o selectie de adrese si de informatii practice precise in ceea ce priveste posibilitatile de cazare, masa, transporturi, mari evenimente etc. De la hotelul monumental, martor al unor epoci apuse, si pana la pensiuni noi sau camere care se pot inchiria direct de la proprietari intr-o casa traditionala - optiunile sunt foarte variate. Toate aceste adrese permit o abordare a particularitatilor culturale si artizanale ale fiecarei regiuni si, in acelasi timp, o imersiune in miezul vietii rurale.

Editura Meter Press

www.meteorpress.ro

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Ghidul Verde Michelin Romania, #Ghidul Verde Michelin , #carte