Ziare.com

Ce mai citim? - Hitler, germanii si solutia finala

Joi, 17 Februarie 2011, ora 07:58

   

Ce mai citim? - Hitler, germanii si solutia finala
"Hitler, germanii si solutia finala" aparuta la editura Meteor Press, prezinta o istorie sociala aprofundata a ascensiunii lui Hitler la putere si a atitudinilor adoptate de poporul german in perioada celui de-al Treilea Reich.

Lucrarea apartine lui Ian Kershaw, unul dintre cei mai mari specialisti in istoria Germaniei Naziste, cartile sale fiind extrem de apreciate atat de marele public, cat si de critica de specialitate. Din pacate, el n-a fost tradus aproape deloc in romaneste, ceea ce reprezinta un serios handicap pentru cei care vor sa inteleaga ceea ce s-a intamplat in Germania atat in perioada interbelica, cat si in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Hitler, germanii si solutia finala cuprinde 14 articole dintre care trei sunt scrie in 2000, iar celelalte, intre anii 1980 - 1990. Cu alte cuvinte, cartea reuneste cele mai importante si mai determinate cercetari ale lui Ian Kershaw cu privire la Holocaust.

Volumul de fata infatiseaza un tablou curpinzator si divers a carui dinamica este data atat de structura distuctiva a conducerii naziste, cat si de atitudinea si comportamentul adoptat de germanii obisnuiti in momentul in care persecutia evreilor a degenerat intr-un genocid de proportii inimaginabile.

Cartea poate fi comandata de pe www.meteorpress.ro sau la adresa de e-mail comenzi@meteorpress.ro.

Editura Meteor Press

www.meteorpress.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Zau ?

Oricum este mai buna decit "Basescu,rominii si solutia finala "!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor