Ziare.com

Ce mai citim? In trei zile lumea va fi devorata

Luni, 26 Iulie 2010, ora 13:59

   

Ce mai citim? In trei zile lumea va fi devorata
Pentru astazi va propunem sa cititi "In trei zile lumea va fi devorata", de Ofelia Prodan, scriitoarea care a inteles un fapt esential pentru poezia de azi si anume ca, in lipsa unui pretext epic, a unei minimale povesti, revelatia pe care aceasta aspira sa o produca nu mai este posibila.

Acest lucru se poate observa in toate textele din volumul sau. Mai accentuat in "Poemele unui carabus batran", transcrise sub forma unor scurte proze al caror curcubeu se adapa cu o trompa din cotidian si cu alta din fantastic.

Sectiunile urmatoare, "Savelciuc", "Noul Mesia", "Masa", desi revin la constructia versificata, tot pe poveste se bizuie, tanjind ca prin aceasta sa transmita mesaje miscatoare despre martiraj, sfintenie, ratacire, agonie si disparitie. Disparitie, pentru ca Masa (Maya) cea cu stomacul fara fund are toate sansele sa ne fi inghitit deja fara ca noi sa fi bagat inca de seama, adica fara sa fi observat, inainte de-a ajunge la sfarsitul cartii, ca pe fila ei de inceput scria: "In trei zile lumea va fi devorata".

Editura Paralela 45

www.edituraparalela45.ro
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1760 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor