Ziare.com

Ce mai citim? Mari succese ale unor branduri renumite

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 07:49

   

Ce mai citim? Mari succese ale unor branduri renumite
Brandul este, in prezent, cel mai important aspect al unei afaceri. Fie ca este vorba despre o banca sau un magazin de jucarii, brandul afacerii va dicta daca ea va fi reusita sau nu, succesul acestuia insemnand succesul afacerii.

Pare sa fie o ecuatie simpla, dar este destul de complicat ce anume face ca brandul sa aiba succes, dat fiind ca nu exista doua branduri la fel in istoria afacerilor.

De fapt, scopul unei marci este sa diferentieze un produs sau o afacere de concurenta si, in consecinta, nu este recomandata cautarea unei formule magice si unice care sa cuprinda toate brandurile de succes.

Brandul reprezinta identitatea unei companii. Brandingul inseamna, in consecinta, crearea si mentinerea identitatii. Cele 100 de branduri incluse in aceasta carte sunt, in opinia autorului, cele care au izbutit sa gestioneze cu succes aceasta identitate.

Este inevitabil ca unii cititori sa fie nedumeriti cu privire la unele dintre aceste alegeri. Unii se vor intreba de ce nu au fost introduse branduri precum Pizza Hut, Honda, Canon sau KFC, altii isi vor exprima nedumerirea ca regasesc nume ca Oprah Winfrey, Cosmopolitan ori Cafedirect.

De aceea trebuie clarificat de la inceput un aspect esential. Marcile incluse in aceasta carte nu sunt neaparat cele mai profitabile din lume (cu toate ca majoritatea s-au dovedit astfel si toate au generat un imens succes financiar).

In aceasta selectie sunt incluse exemplele care ilustreaza cel mai bine natura diversa, nu numai a brandului, ci si a succesului. Asa cum spunea odinioara Henry Ford, "o afacere care are profit numai in bani este una modesta". Succesul poate fi masurat in dolari, dar si in timp, pentru ca, in definitiv, putem invata foarte multe de la brandurile ce dainuiesc de mai bine de un secol.


Editura Meteor Press

www.meteorpress.ro
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1142 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor