Ziare.com

Ce mai citim? The Year s Best Science Fiction

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 12:15

   

Ce mai citim? The Year s Best Science Fiction
The Year s Best Science Fiction, de Gardner Dozois

Daca sunteti infometati dupa literatura fantasy si horror, daca va doriti un meniu variat si surprinzator care sa va incante gustul, si, mai ales, daca aveti incredere in selectia de aperitive a maestrilor Ellen Datlow, Kelly Link si Gavin J. Grant, atunci ati ajuns in locul potrivit.

Antologia "The Year s Best Science Fiction" vol. I, devenita prin traditie un simbol al genului, reprezinta nu numai o colectie premiata cu un Locus in 2007, ci si o fereastra deschisa catre autori mai vechi sau mai noi, atent selectati de catre editori.

Povestile poarta cititorul in lumi fantastice, propunand nume si lucrari de autori care ulterior au devenit adevarate stele pe firmamentul literaturii de gen. Un astfel de scriitor este Laird Barron, dar antologia aduce in prim plan pe cat de multi campioni ai fanteziei si ai groazei, pe atat de multe povesti in care suspansul este la el acasa.

Avem "Proboscis", a lui Barron, care trateaza subiectul delicat al prezentei altora printre noi, "Kronia", de Elizabeth Hand, o povestire despre vieti alternative care imediat te duce cu gandul la filme pe care ai vrea sa le vezi in viitor, sau "Acolo unde vin ingerii", despre care unii cititori au afirmat ca este una dintre cele mai infricosatoare povesti cu fantome scrise in ultimii ani.

Asadar, un festin pentru mintea iscoditoare a oricarui cititor si un prilej de a degusta diversitatea si melanjul de stiluri si de a experimenta o pleiada de emotii, de la simpla uimire, la groaza pura.

Autor: Andreea Sterea
Editura: Nemira
www.nemira.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1627 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor