Ce mai citim? Viata ca o teapa

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 07:20
7006 citiri
Ce mai citim? Viata ca o teapa

Viata ca o teapa, de Alan H. Cohen

Intr-o perioada traversata de crize mai mari sau mai mici, de natura geopolitica sau personala, cu un sfarsit al lumii prezis, dar putin probabil, intr-o existenta pusa pe repede-inainte, ne trezim pentru o clipa ca totul se misca in jurul nostru in multiple directii, in timp ce propria noastra viata sta pe loc.

"Viata ca o teapa" este un titlu care suna destul de dur si cinic la prima vedere. Dar deja suntem obisnuiti cu stilul lui Alan H. Cohen, autor prolific de carti de dezvoltare personala, care isi utilizeaza experienta de o viata in folosul nostru, al tuturor.

Ironic, cinic, deseori malitios, condescendent pe alocuri, dar empatic si intelept, in acest volum, Cohen ne prezinta un top al celor mai frecventi zece factori din cauza carora viata noastra poate deveni o teapa, un lung sir de dezamagiri si ratari.

Sa ii identificam, sa gasim mijloacele pentru a-i intoarce in favoarea noastra, sa ne modificam pozitia fata de micile obstacole pe care le intalnim pe parcursul devenirii noastre sunt tot atatea lectii pe care autorul ni le face cunoscute in maniera sa specifica.

Cartea este excelent impartita pe capitole, cu subtitluri sugestive si suficient de interesante pentru a ne dori sa aflam din ce in ce mai multe. Vom fi mai fericiti dupa ce o vom citi? Depinde de cat de mult si constiincios vom dori sa punem in practica sfaturile autorului.

Oricum, partea buna este ca la sfarsit vom rasufla usurati. Parca-parca se poate. Manual "anti-ratare" sau nu, volumul este o lectura agreabila atat pentru cei care sunt in punctul care cred ca viata e o teapa, cat si pentru cei care vor sa previna ca viata lor sa se transforme intr-un motiv de suferinta.

Autor: Andreea Sterea

Editura Nemira

www.nemira.ro

Citeste si:
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat, joi, 23 septembrie, că există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo, în urma respingerii proiectului de rectificare...
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Florin Cîţu a declarat, joi, 23 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, despre rezultatul alegerilor din USR PLUS, afirmând că este o ''penalizare'' pentru cei care au ieșit de la guvernare. "În...
Sursa: Ziare.com