Ziare.com

Ce mai citim? Viata unui om

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 07:48

   

Ce mai citim? Viata unui om
Giuseppe Ungaretti este unul dintre cei mai cunoscuti, apreciati si cititi scriitori ai secolului XX. S-a nascut in 1888 si a murit in 1970. Ungaretti este poet de factura modernista, jurnalist, eseist si critic. S-a numarat printre exponentii miscarii literare novatoare numita ermetism.

Acesta a publicat o parte importanta a operei in perioada razboiului, in timp ce era inrolat pe front. Numele i-a fost asociat cu directii avangardiste precum futurismul sau dadaismul. Apropiat al regimului fascist, trecutul marelui poet a constituit in ultimele decenii ale secolului trecut un subiect de aprinse dezbateri.

Ce mai citim? In trei zile lumea va fi devorata

"Un mare poet poate avea si o fizionomie oarecare. Nu e cazul lui Ungaretti, de al carui chip patrat, surazator si teribil de brazdat, nu-mi puteam desprinde privirea, unica data cand am schimbat cateva vorbe - la Roma, in octombrie 1965. [...] Fata lui Ungaretti fusese cioplita de natura intr-un mod nespus de expresiv, ca si cum o 'intentie artistica' din inalt ii adancise trasaturile!" (Ilie Constantin).


Editura Paralela 45
www.edituraparalela45.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 753 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor