Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doua volume ale istoricului Neagu Djuvara, lansate la Libraria Carturesti

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 23:03
2297 citiri
Doua volume ale istoricului Neagu Djuvara, lansate la Libraria Carturesti
Foto: Academia Catavencu

Istoricul Neagu Djuvara a lansat, sambata, la Libraria Carturesti din Capitala doua volume de carte, respectiv editia de lux a volumului "Ce au fost 'boierii mari' in Tara Romaneasca? Saga Gradistenilor (secolele XVI-XX)" si romanul autobiografic "Insemnarile lui Georges Milesco".

Neagu Djuvara le-a vorbit celor prezenti despre importanta marilor boieri in politica Principatelor Romane, pe care ii considera "o elita a societatii pe cale de disparitie".

"A existat un fel de extinctie naturala, pentru ca acesta clasa si-a terminat rolul", a comentat renumitul istoric, care isi motiveaza lansarea unei astfel de carti prin prisma omiterii din istorie a acestei clase elitiste.

Prezent la eveniment, filosoful Gabriel Liiceanu, director general al Editurii Humanitas, a vorbit despre latura inedita a istoriei pe care Djuvara a descoperit-o. In opinia lui Liiceanu, Neagu Djuvara a facut "o poveste din lucrurile cele mai tehnice" si a reusit, prin operele sale, sa "transforme discursul istoric intr-o forma de taifas".

Volumul "Ce au fost "boierii mari" in Tara Romaneasca? Saga Gradistenilor" este lansat sub forma unei editii secunde, prima editie, aparuta in 2010, fiind una dintre cele mai bine vandute carti ale anului trecut. In acest nou volum, Neagu Djuvara revine asupra subiectului - cercetarea unei familii boieresti, imbogatindu-l cu noi observatii, noi ilustratii, un glosar de termeni istorici, un indice de nume si cu un tabel genealogic sintetic, realizat dupa o conceptie proprie, patentata de autor.

Istoricul a vorbit sambata si despre editia 2011 a romanului sau autobiografic "Insemnarile lui Georges Milesco", volum in care se regasesc momente importante din viata sa, din tinerete si adolescenta, ca o prelungire in trecut a "Amintirilor din pribegie".

Neagu Djuvara, in varsta de 94 de ani, este unul dintre cei mai importanti istorici contamporani, licentiat in istorie la Sorbona si doctor in drept la Paris. A publicat pana in prezent 17 volume menite sa explice istoria, pe intelesul tuturor.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Neagu Djuvara lansare carti, #Neagu Djuvara boieri, #Neagu Djuvara Georges Milesco , #carte